Nejosamělejší slon světa už není sám. V novém domově ho přivítala zpěvačka Cher

Osamělý pákistánský sloní samec Kaavan se dnes přidal k dalším šesti stovkám slonů žijícím v kambodžském azylu. V novém domově ho přivítala i zpěvačka Cher, která byla tváří dlouholeté kampaně za jeho propuštění.

Ochránci zvířat z mezinárodní organizace Four Paws během pondělí přepravili šestatřicetiletého slona indického Kaavana. Dlouhou cestu letadlem podnikl ve speciálně vyrobené přepravní bedně plné více než dvou set kil potravy, která ho měla během cesty zabavit. Kaavan strávil posledních osm let svého života zavřený v islámábádské zoo bez jakékoliv společnosti vlastního druhu. O uzavření zoo rozhodl v květnu letošního roku nejvyšší soud. Zoo byla nechvalně známá svým špatným zacházením se zvířaty a nedostatečnou péčí.

„Kaavan jedl, nebyl ve stresu. Dokonce se i trochu prospal. Jako by létal každý den,“ uvedl Amir Khalil, veterinář organizace Four Paws. „Let proběhl v pořádku. Při přepravě slona si nemůžete nic jiného přát.“ Přepravní bednu zdobil nápis #FreeKaavan (Osvoboďte Kaavana), který se stal hitem sociálních sítí. Do kampaně za jeho propuštění ze zoo se zapojila i zpěvačka Cher, která strávila několik posledních dní v Pákistánu a objevila se i při vykládání Kaavana v jeho novém domově.

„Kambodža Kaavana velice ráda vítá. Už nikdy nebude nejosamělejším slonem na světě,“ prohlásil na uvítací ceremonii Neth Pheaktra, mluvčí kambodžského ministerstva životního prostředí

Tagy: