Populární farářka Kopecká si v utajení vzala svou partnerku. Podělila se o zážitky z obřadu

Známá farářka Martina Viktorie Kopecká popsala detaily své utajené svatby s partnerkou Andreou Salome, která proběhla loni v prosinci. Registraci na úřadě sice podle magazínu pro ženy Lifee provázel drobný zádrhel, ovšem samotný církevní obřad byl prý romantický a velmi hezký.

Osmatřicetiletá farářka a hvězda StarDance Martina Viktorie Kopecká překvapila, když prostřednictvím své knihy Zpověď farářky oznámila v roce 2023 coming out. Jen o pár týdnů později se rozhodla pro registrované partnerství se svou přítelkyní Andreou Salome, napsal magazín Lifee. Krátce poté se obě ženy vzaly při romantickém církevním obřadu.

ČTĚTE TAKÉ: Jágrův mullet a knírek jako z NDR jsou zase v módě, říká kadeřnická hvězda Měchurová

Pár se sice během registrování na matrice setkal s drobným zádrhelem, ale nakonec vše podle Kopecké dobře dopadlo. „Když se tam objednáváte, tak dostanete nějaký termín a máte pocit, že tohle je to svatební datum,“ sdělila Martina. Proto si vybraly datum na Mikuláše, ale na úřadě jim řekli, že obřad neproběhne ten samý den. „Ve mně úplně hrklo!“ podotkla Martina s tím, že počítaly ten samý den se slavnostní večeří.

Nakonec však páru přálo štěstí, na úřadě se domluvily a ještě ten den úspěšně vstoupily do registrovaného partnerství. „Dostaly jsme i dokument, což není běžné,“ doplnila farářka.

Jen o pár dní později měly velkolepou církevní svatbu v Domě u Kamenného zvonu, kterou vedla Andrejina kamarádka Vanda Hybnerová. Tam došlo k tomu, co je podle Kopecké pro obě ženy důležité – vzaly se před Bohem. K sňatku jim požehnala rodina i přátelé. I přes náročný proces, který ke sňatku vedl, si prý partnerky užily každou chvíli.

Před svatbou sice spolu nebyly dlouho, ovšem jak informoval Blesk, jde podle Kopecké o zásadní vztah. Poznaly se na teologické fakultě, kde se Andrea učila hebrejštinu. „Hospodin čekal, až se začneš učit hebrejsky, abych ti mohla půjčit učebnice,“ zažertovala Martina. „Přesně tak. Konečně jsi zmoudřela a začala se učit křesťanství, tak tady máš. Tady je tvá odměna,“ odvětila Andrea slovy Hospodina.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Prague Pride prošel Prahou, zúčastnily se desítky tisíc lidí. Akce pokračuje na Letné

Tagy: