Muž měl surově ubodat kolegu z Ústí a na útěku způsobit nehodu. Zadržela ho německá policie

Německá policie zadržela podezřelého z vraždy v Ústí.

Vrah z ubytovny

Kriminalisté v německém Sasku zadrželi 38letého muže, který je podezřelý z pondělní vraždy v Ústí nad Labem. Pachatel podle informací Krimi zpráv surově ubodal nožem svého známého. Během několika dnů by ho německá policie měla vydat do České republiky.

Za okny ubytovny v ústecké čtvrti Střekov se v pondělí odpoledne podle informací Krimi zpráv pohádali dva dělníci, kteří jezdili za prací do Německa. Osmatřicetiletý muž po ostrých slovech vytáhl nůž a svého známého ubodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Starostu z Tachovska zavraždili kvůli penězům, tvrdí policie. Zadržená má být i exmanželka

Nůž nakonec druhý den policisté objevili schovaný v kolejišti u místní fabriky. Podezřelý dělník mezitím ujel autem do zahraničí. „Policejní orgány v rámci mezinárodní spolupráce získaly poznatek, že podezřelý by se mohl nacházet v Německu. Ihned po zjištění této skutečnosti mi policejní orgány doručili podnět na vydání evropského zatýkacího rozkazu a příkazu k zadržení. Já jsem obratem téhož dne podal tento návrh okresnímu soudu v Ústí nad Labem, který rovněž v nejkratší možné době můj návrh akceptoval a vydal příslušná rozhodnutí,“ uvedl státní zástupce Vladimír Jan.

Uprchlého dělníka následně zadrželi němečtí policisté v Sasku. Spekuluje se dokonce o tom, že před hlídkou ujížděl a během toho způsobil dopravní nehodu. „Chtěl bych ocenit rychlost, kterou policejní orgány postupovaly, neboť díky tomu došlo k zadržení pachatele,“ řekl Jan.

Dá se očekávat, že stejně jako v podobných případech předá neměcká policie v následujících dnech zadrženého muže do rukou českých kolegů na hranicích v Petrovicích na Ústecku. „Ve chvíli, kdy nám kolegové z Německa podezřelého předají, budou probíhat další procesní úkony,“ sdělila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Po vydání podezřelého do České republiky se předpokládá podání návrhu na jeho vzetí do vazby. V případě prokázání viny u soudu mu za vraždu hrozí až 18 let vězení.

Tagy: