Neuvěřitelný zkrat závodníka: Po havárii si počíhal na rivala, na jeho auto mrštil nárazník

K nepochopitelnému incidentu došlo v sobotním automobilovém závodě NASCAR ToyotaCare 250. Závodník Joey Gase v souboji s Dawsonem Cramem zdemoloval auto. Jelikož si myslel, že šlo o Cramovu chybu, utrhl ze svého auta nárazník a hodil ho na jeho projíždějící vůz.

Při sobotním závodě v Richmondu poškodil Joey Gase své auto a závod tím pro něj skončil. Profesionální americký závodník a majitel týmu Joey Gase Motorsports se domníval, že za havárii nese odpovědnost jeho soupeř Dawson Cram.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: České dresy pro fotbalové Euro. Nový design i vzpomínka na památný šampionát, ukazuje video

Poté, co Gase vystoupil ze zdemolovaného auta, urval ze svého vozidla poškozený nárazník a přešel do místa, kde projížděli ostatní závodníci. Počkal, až přijede Cram, a mrštil nárazník na přední sklo jeho auta. Vůz však nepoškodil a Cram mohl v závodě pokračovat.

Na otázku, proč to Gase udělal, odpověděl, že mezi nimi došlo k něčemu, „co hrálo roli v jeho odstoupení ze závodu“. „Myslím, že to prostě nemá v hlavě v pořádku, nechová se správně,“ řekl Gase podle webu New York Post. Ironií je, že na nárazníku byla reklama se sloganem „Race Against Crime“ neboli „závoď proti zločinu“.

Záběry z incidentu se objevily na sociálních sítích. „Díky, Dawsone. Doufám, že jsi ocenil suvenýr,“ napsal na síti X Gase a připojil fotografii zdemolovaného auta.

Dawson Cram si ale z incidentu zřejmě nedělal příliš velkou hlavu a nechal vyrobit trička, která prodává za 25 dolarů, tedy asi 580 korun. „Někdy jsi nárazník, někdy čelní sklo,“ stojí na tričku s grafikou. „Veškerý zisk půjde na nadaci Donate Life,“ napsal v příspěvku na síti X.

Jak informoval web Daily Mail, k podobným incidentům došlo i v minulosti. Po havárii v roce 2012 Tony Stewart hodil svou helmu na okno jezdce Matta Kensetha.

Incident bude řešit vedení NASCAR, protože házet části auta po jiných vozidlech samozřejmě není povoleno. Pravděpodobně ho tak čeká vysoká pokuta. Přestože částka není známa, fanoušci už na něj na webu Donio založili sbírku. Cílem je vybrat 10 tisíc dolarů, tedy asi 234 tisíc korun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nejvýdělečnějším fotbalovým koučem je Diego Simeone. V českém žebříčku vede trenér Slavie

Tagy: