Znásilnění a loupeže. Policie hledá další možné oběti muže z Prahy, nepoznáváte své věci?

Policie se obrací na veřejnost s prosbou, aby v případě, že někdo poznává svou kabelku, se obrátil na linku 158.

Policisté hledají další možné oběti násilí (zdroj: CNN Prima NEWS)

Policisté hledají další možné oběti násilníka, který má na svědomí několik sexuálních a loupežných přepadení. Vloni napadl prodavačku v obchodě s dětským zbožím v Praze 2, o několik měsíců později pak i dívku, která šla od autobusové zastávky U Waltrovky. Pachatele policisté zajistili, u něj v bytě pak našli dvě dámské kabelky. Nyní se strážci zákona obrací na veřejnost s prosbou, aby v případě, že někdo pozná svou kabelku, se obrátil na linku 158.

Třicetiletý muž napadl prodavačku v obchodě s dětským oblečením loni v květnu. „Do provozovny přišel neznámý muž a zdálo se, že je to běžný zákazník, to se však v okamžiku změnilo. Šestadvacetiletou prodavačku nečekaně oslovil s oplzlým dotazem se sexuálním podtextem. Když nereagovala, i přes její odpor ji začal osahávat na intimních partiích,“ popsal mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Mladá žena začala křičet a muž prodejnu opustil. Za několik minut se však vrátil zpět. „V osahávání se snažil i nadále pokračovat. Poté jakoby nic z obchodu opět odešel a už se nevrátil,“ dodal Rybanský s tím, že prodavačka věc oznámila na linku 158.

Napadl dívku kvůli telefonu

Druhý incident se odehrál o několik měsíců později v Praze 5. Dvacetiletá dívka šla v časných ranních hodinách ze zastávky U Waltrovky, když si všimla, že ji pronásleduje neznámý muž. „Přidala do kroku a ze strachu začala volat příteli. Obviněný ji došel, úderem srazil na zem a v napadání pokračoval. Cílil na mobilní telefon, který stále držela v ruce,“ popsal Rybanský. Dívce se podařilo telefon ochránit. Pachatel ji poté chytil za vlasy a snažil se odtáhnout pryč z ulice.

Toho si naštěstí všiml kolemjdoucí, násilník se zalekl a utekl. „Během několika dní jsme muže zadrželi v jedné z pražských ubytoven. U zadrženého byly zajištěny dvě dámské kabelky, u kterých se do současné doby nepodařilo zjistit, zda nepocházejí z trestné činnosti,“ dodal mluvčí.

Třcetiletý muž byl obviněn z trestných činů znásilnění a loupež. Hrozí mu desetiletý trest odnětí svobody. Kriminalisté se nyní domnívají, že má pachatel na svědomí více případů se sexuálním podtextem. „Proto se obracíme na veřejnost, převážně ženy. Pokud poznáváte svou kabelku či se vám obdobný skutek stal, obraťte se prosím na linku 158 nebo policejní služebnu v místě bydliště,“ žádal mluvčí pražské policie.

Tagy: