V chorvatském Dubrovníku unikly do moře výkaly. Okolí přístavu zamořil nesnesitelný zápach

Letní sezóna v Chorvatsku nezačala zrovna vonavě. V dubrovnickém přístavu Gruž si obyvatelé stěžovali na nesnesitelný zápach. Jak napsal web Dnevnik, příčinou byly výkaly, které unikly z nedaleké čerpací stanice. Podle mluvčího místních vodáren a kanalizací Tihomira Matiče je však závada opravená a neměla by se opakovat.

Začátkem týdne si lidé v Dubrovníku stěžovali na nesnesitelný zápach, který se linul celým městem. Příčinou byl únik exkrementů do přístavu Gruž, informoval chorvatský web Dnevnik. Důvodem byla technická závada, ke které došlo u nedaleké čerpací stanice. Do terénu kvůli tomu vyrazili zaměstnanci tamní vodárny. „Okamžitě jsme vyslali tým a problém se vyřešil,“ řekl mluvčí vodáren a kanalizací Tihomir Matič.

ČTĚTE TAKÉ: Turistům vstup zakázán. Oblíbený italský ostrov přistoupil k ráznému kroku, není voda

Později dodal, že vodárenská společnost v rámci aglomerace Dubrovník upravuje přívod vody na všechny čerpací stanice: „Toto je problém, který by se v budoucnu už neměl opakovat.“

Chorvatsko se s podobným problémem nepotýká poprvé. Podle tamní televize HRT se podobný incident stal v srpnu loňského roku, kdy pláže v Zadaru znečistil únik výkalů z kanalizace. O dva měsíce dříve znečistily exkrementy moře na čtyřech plážích v Platě, Ploče a na ostrově Korčula.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chystáte se do Chorvatska? Podívejte se, kde se vyplatí natankovat a na co si dát pozor

Tagy: