Nestihli jste koupit lístky na koncert či festival? Dávejte si pozor na překupníky

Léto a teplé počasí lákají tisíce fanoušků na koncerty a hudební festivaly. Tyto akce ale jako magnet přitahují i podvodníky, kteří obchodují s falešnými vstupenkami. Policisté proto nabádají k opatrnosti při nákupu lístků.

Sehnat vstupenky na vytoužený koncert nebo festival je kolikrát nadlidský úkol. I když je nakonec získáme, pořád se ještě nemusíme na akci dostat. V ruce totiž můžeme mít falešný lístek. Podobnou zkušenost má i žena, která se s dětmi těšila na vystoupení Marka Ztraceného. „Když jsme přišli, nepustili nás dovnitř, bohužel lístky nebyly platné,“ sdělila podvedená žena.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Český spisovatel, který zdobil svět. Jak na úmrtí Milana Kundery reagují politici?

O nešťastném případu řekla redakci CNN Prima NEWS i samotnému zpěvákovi. „Tenhle příběh slyším poprvé od vás a je mi to moc líto, samozřejmě kdyby se tahle informace ke mně dostala před koncertem, určitě bychom zareagovali, vyšli bychom jí vstříc a pustili jí dovnitř,“ reagoval Ztracený.

Právě teď v létě je největší sezóna festivalů a koncertů. Pořadatelé se s falešnými vstupenkami setkávají velmi často. „Policisté byli přímo u stadionu, takže tam jsem jim to hned nahlásila,“ řekla povedená.

Řešení je podle strážců zákona pouze jedno. „Pokud chci mít jistotu, že budu na akci vpuštěn, tak jediná zaručená cesta je koupit si vstupenku přes oficiální distribuci,“ uvedl dotazovaný kriminalista.

Neznámý podvodník tak podle reportérky CNN Prima NEWS zřejmě vstupenky nakopíroval a prodal hned několika lidem. Na akci se tak dostal pouze ten, který dorazil k turniketu jako první.

Tagy: