Okamura: Nestrašte Británií. EU se rozpadne a poslední bude platit účet

Tomio Okamura

Tomio Okamura tvrdí, že Evropská unie se rozpadne

Evropská unie se stejně dříve či později rozpadne. V debatě Česko hledá premiéra na CNN Prima NEWS to prohlásil šéf SPD Tomio Okamura. Reagoval tak na výtky premiéra Andreje Babiše, že pokud z Evropy odejdeme, dopadneme jako Britové, kteří se aktuálně potýkají s nedostatkem pracovníků, ale i jídla nebo pohonných hmot.

„Co se týče vystoupení České republiky z EU, tak nedávejte za příklad Británii. Chceme zachovat volný pohyb osob, pochopitelně ne migrantů. Nikdo se nemusí bát, že nebude moct pracovat v zahraničí, prostě bez diktátu Bruselu. Už to připravujeme, jako jediná vlastenecká strana, která má zastoupení i v Evropském parlamentu, a posilujeme. Evropská unie se dříve nebo později rozpadne a poslední bude platit účet,“ prohlásil v debatě směrem k Babišovi Okamura.

Podle Babiše není vystoupení Česka z Evropské unie tou správnou cestou a poukazuje na problémy Velké Británie, které země řeší po odchodu z Unie.

„Co se týče Czechxitu, tak ve Velké Británii nemají zaměstnance, potraviny ani pohonné hmoty. Jsou úplně v pytli,“ řekl Babiš.

Součástí Evropské unie bychom měli zůstat i podle lídra koalice Spolu Petra Fialy nebo šéfa STAN Víta Rakušana (zastupujícího v debatě koalici Pirátů a STAN).

Naopak dlouhodobě za vystoupení z UE lobbují komunisté.

Tagy: