Neuvěřitelná krádež v Brně. Dvojice na záběrech chtěla odnést vánoční stromek z náměstí

Kuriózní krádež řešili strážníci v Brně. Ušetřit za vánoční stromek se tam nejspíš rozhodla dvojice zlodějíčků. Adventní výzdoba na jednom z náměstí jim natolik učarovala, že se rozhodli vzít si jeden ze smrčků domů. Jenže netušili, že jejich počínání pozorně sleduje také obsluha kamerového systému brněnských strážníků.

Hluboká noc u jednoho z kostelů na brněnském Dominikánském náměstí. Nikde ani živáčka. Tedy až na mladou dvojici, která si velmi důkladně začala prohlížet sváteční výzdobu, a to včetně stromků, v květináčích. „Působilo to tak, že si je vybírají, jako by byli v obchodě. Dokonce z nich setřepávali rukama sníh, nadzvedávali je a procházeli mezi nimi,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Jeden ze stromků nakonec dvojici tak učaroval, že si jej vybrala a dala bokem. Po chvíli se ještě mladík se slečnou vrátili k jinému, zvedali ho a stále se nemohli rozhodnout, který z nich by nejspíš nejvíc „slušel“ jejich obýváku. „Nakonec si to ale rozmysleli, vrátili se k původnímu stromku, oba ho společně chytili a odnášeli ho směrem k Masarykově ulici,“ popsal Ghanem.

Moc daleko se ale s „kořistí“ nedostali. Jednadvacetiletému muži a devatenáctileté ženě překazila „vánoční krádež“ hlídka strážníků. „Chápete, že to asi není úplně normální, brát strom, který slouží jako ozdoba, z náměstí?“ podivoval se při zásahu jeden ze strážníků. Nicméně smrček se po krátkém výletu vrátil na své místo. Dvojice výtečníků dostala dvoutisícovou pokutu. Na domácí pohodu s vůni kradeného jehličí ale může letos nejspíš zapomenout.

Tagy: