Šílené záběry z Brna. Zběsilou jízdu po chodnících zakončil na mol opilý řidič čelním střetem

Pořádnou spoušť za sebou zanechal 21letý namol opilý řidič, který se proháněl ulicemi Brna. Několikrát vjel i na chodník a bylo obrovským štěstím, že tudy zrovna nikdo nešel. Jeho „demoliční akce“ skončila až čelním střetem s protijedoucím osobním autem.

Mladík měl podle záznamu kamer velký problém udržet své vozidlo na silnici. V podstatě neovladatelné auto se tak proměnilo v nebezpečnou zbraň, která mohla způsobit obrovskou tragédii. „Hrubě porušil snad veškerá dopravní pravidla, řidič se například nerozpakoval projíždět křižovatky na červenou, kličkoval, najížděl na chodníky, ale hlavně opakovaně a nebezpečně boural,“ popsal pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Petr Vala.

U Moravského náměstí dokonce vjel na chodník. Bylo obrovským štěstím, že po něm v tu chvíli zrovna nikdo nešel. „Bohužel tento první karambol ho k rozumu nepřivedl, ba naopak, mladík prudce dupl na plyn a z místa ujel,“ upřesnil Vala.

Se značně poničeným autem pak mladík naboural do dopravních značek a způsobil další nehodu. Ani to ho ale v jeho zběsilé jízdě nezastavilo. Stopku mu tak vystavila až pravotočivá zatáčka nedaleko autobusového nádraží Zvonařka. Opilý šofér totiž znovu nezvládl řízení, vjel do protisměru a čelně se srazil s osobním autem.

„Strážníci museli nejprve násilně otevřít vzpříčené dveře u auta podezřelého řidiče a následně oběma zraněným mužům poskytli první pomoc,“ doplnil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Opilý mladík nakonec nadýchal dvě promile alkoholu. Policisté teď vyzývají všechny svědky jeho zběsilé jízdy, aby se ozvali na linku 158. Nedá se totiž vyloučit, že celý případ budou řešit jako obecné ohrožení, za to už mladíkovi hrozí několikaletý pobyt za mřížemi.

Tagy: