Tloukl jí hlavou o beton, tvrdí žalobce. Zadržený z Lanškrouna popsal příběh nešťastné lásky

Budova krajského soudu v Pardubicích

Muž se pokusil ubít expřítelkyni

Senát pardubické pobočky krajského soudu začal v pondělí projednávat případ pokusu o vraždu. Toho se měl kvůli zhrzené lásce dopustit dvaačtyřicetiletý muž na své expřítelkyni. Podle spisu násilím vnikl do jejího domu, kde ji brutálně napadl. Žena podle dosavadních informací útok přežila mimo jiné také díky telefonu, který v tu chvíli náhle začal zvonit. Obviněný, jenž si podle své výpovědi nic z inkriminovaného momentu nepamatuje, může v případě prokázání viny strávit za mřížemi až 18 let.

Drama se odehrálo letos v polovině dubna v Lanškrouně na Orlickoústecku. Silně opilý muž údajně přijel autem k domu poškozené v nočních hodinách. „Násilným způsobem vnikl do domu poškozené, kde ji brutálně fyzicky napadl. Tloukl jí hlavou o betonovou zem, rdousil ji a pěstmi nesčetněkrát udeřil do obličeje, a to s jasným cílem bývalou přítelkyni usmrtit,“ popsal jeho běsnění státní zástupce Jan Vodička.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bestiální čin otřásl Plzeňskem: Muž zbil ženu a petardou ji zranil v intimních partiích

Ženu zachránila aktivní obrana a také její telefon, který v průběhu incidentu začal zvonit, díky čemuž agresor ve svém počínání ustal. Toho žena využila a utekla z domu na ulici, kde si přivolala pomoc.

Obžalovaný se s poškozenou seznámil na erotické seznamce. Uvedl, že mezi nimi vznikl vztah, v který on sám velmi věřil. „Řekla mi, že spolu zestárneme, ale sliby chyby,“ vypověděl obžalovaný. V průběhu vztahu totiž začal mít podezření, že se žena schází i s jinými muži. O tom se prý přesvědčil osudného dne ráno, kdy přes okno domu viděl, že poškozená leží v posteli s jiným mužem.

K domu se pak vrátil ještě pozdě večer, ale již značně posilněný alkoholem. „Obžalovaný vypověděl, že před incidentem popíjel ve značné míře alkoholické nápoje. Opilý sice byl, ale v žádném případě jeho stav neměl i podle znaleckých posudků vliv na to, že by se nějakým způsobem nemohl ovládat,“ uvedl státní zástupce.

Po vyznání lásky si muž nic nepamatuje

Obžalovaný prý tloukl na okna i dveře, ale nikdo neotevíral. Proto obešel dům zezadu, kde popadl sekyru. Tou následně rozbil skleněnou výplň dveří, které si pak zevnitř odemkl, a přešel do místnosti, kde žena ležela. „Násilným způsobem vnikl do domu poškozené, kde ji brutálně fyzicky napadl,“ dodal Jan Vodička.

Takovou verzi však odmítl sám zadržený. Za expřítelkyní prý přišel ne se záměrem ji zabít, ale o celé věci si promluvit. „Od počátku tvrdí, že si chtěl vzájemné problémy vysvětlit. Celý incident podle něj vznikl tím, že mu ona řekla, že ho miluje. Od té doby si obžalovaný nic nepamatuje, neví, jakým způsobem se dál choval,“ sdělil jeho obhájce Petr Galat.

Obžaloba muže viní z pokusu o vraždu a porušování domovní svobody. V případě prokázání viny mu hrozí trest až 18 let vězení. Hlavní líčení je nařízeno na další dny.

VIDEO: Detaily vraždy a sebevraždy ve Frymburku: Odpoledne byli manželé na zahrádce, nechápou místní

Tagy: