Nevídaná chyba v americkém seriálu o NHL. Místo Pastrňákova otce ukázali českou ikonu

Tak tohle hrubě nevyšlo. Americká televizní služba Amazon Prime Video v pátek s velkou slávou vypustila do světa seriál o zákulisí nejslavnější hokejové soutěže světa – Faceoff: Inside the NHL. Jenže hned v prvním dílu se dopustila hodně nepříjemného přešlapu: v momentě, kdy se dospívání české megahvězdy Davida Pastrňáka, kterému v jeho 17 letech zemřel tatínek, hned dvakrát ukazuje v prostřihu jeho fotku s někým úplně jiným. A faux pas moc nezmírní ani fakt, že se jedná o českou hokejovou legendu.

Seriál Faceoff: Inside the NHL na Amazon Prime Video slibuje nebývalý vhled do NHL vždy díky dvěma příběhům těch největších hvězd soutěže. Tvůrci si na start v zámoří očekávané série vybrali českého útočníka a mistra světa z Prahy Davida Pastrňáka, který v prvním díle vystupuje spolu s kamarádem a zároveň rivalem Williamem Nylanderem.

ČTĚTE TAKÉ: Údajný utajovaný syn Karla Gotta promluvil. Jméno jsem dostal po slavném herci, říká

Jak popsal server iSport.cz, když česká hvězda Bostonu vypráví, jak v sedmnácti letech přišla o tátu, americká produkce zařadila Pastrňákův dětský snímek – ale nikoliv s jeho otcem. Malého Davida drží legendární Jiří Dopita oblečený do šusťákovky z Nagana a je evidentní, že si autoři myslí, že jde právě o Pastrňákova otce.

Milan Pastrňák byl také hokejista, ale tak daleko jako Dopita to nedotáhl, později trénoval v Havířově, kde pak nynější hvězda NHL začínala. David Pastrňák v dokumentu každopádně vypráví, jak začal hrát hokej kvůli tátovi. Ve chvíli, kdy zemřel na rakovinu, už hrál ve Švédsku, kde se skamarádil právě s Williamem Nylanderem.

Ten ho pak v těžkých chvílích podporoval a oba ještě víc trénovali. Švéd prý nechtěl, aby jeho český kamarád byl sám. Pastrňák se otevřel i v momentě, kdy mluvil o ztrátě syna, který zemřel v červnu 2021.

„Přišli jsme o našeho prvního syna, jmenoval se Viggo a bylo mu jen šest dní. Prošli jsme si v životě těžkými časy," cituje ze seriálu českého hrdinu z MS web NHL.com. „Proto je pro nás každý den s Freyou, kdy je zdravá, požehnáním. Určitě to změnilo naše životy… Když se stane něco podobného, člověk dospěje hodně rychle. Pochopil jsem, že v životě jde o mnohem víc než jen o hokej," vyznal se David Pastrňák.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pastrňákova romantická svatba v Chorvatsku! Parťák Gudas popsal, jak se pilo i tancovalo

Tagy: