Julija Navalná se rozloučila s manželem. Z jejího vzkazu mrazí, připojila i video ze soukromí

Julija Navalná

S Navalným se přišly rozloučit tisíce lidí

Nevím, jak bez tebe žít, ale pokusím se, abys na mě byl tam nahoře hrdý, napsala na sociální síti X Julija Navalná. Pátečního pohřbu svého muže se nezúčastnila. V srdceryvném posledním rozloučení mu děkuje za krásná léta, která spolu prožili a slibuje, že na něj nikdy nezapomene. Navalnyj podle úřední zprávy zemřel náhle 16. února v trestanecké kolonii na Sibiři.

„Děkuji ti za 26 let absolutního štěstí, včetně těch tří posledních roků,“ rozloučila se se svým manželem na sociální síti X Julija Navalná. Slova plná zármutku vdova napsala v pátek, kdy v Moskvě proběhl pohřeb Alexeje Navalného, jednoho z nejvlivnějších kritiků Kremlu. K příspěvku přidala také dojemné video, které zachycuje jejich společný život.

ČTĚTE TAKÉ: Alexeje Navalného pochovali. Hrob bude mít na Borisovském hřbitově v Moskvě

Ve svém rozloučení s milovaným mužem děkovala za jeho lásku a podporu. „Dokázal jsi mě rozesmát i z vězení,“ napsala Navalná. Páteční smuteční obřad se uskutečnil v chrámu ve čtvrti Marjino, kde Navalnyj bydlel, pohřben byl na nedalekém Borisovském hřbitově. Na Telegramu to uvedl politikův spolupracovník Ivan Ždanov, který v příspěvku opět obvinil ruského prezidenta Vladimira Putina, že Navalného zabil.

„Jsem si jistá, že se jednoho dne setkáme. Mám pro tebe tolik nevyprávěných příběhů a v telefonu uloženo tolik písniček, hloupých i vtipných a upřímně řečeno, hrozných, ale jsou o nás, a tak jsem ti je chtěla dát poslechnout. A chtěla jsem se dívat, jak je posloucháš, jak se směješ a jak mě pak objímáš,“ napsala Navalná.

Navalnyj podle úřední zprávy zemřel náhle 16. února v trestanecké kolonii na Sibiři. Úřady vydaly tělo jeho matce podle médií 24. února. Do té doby ho odmítly předat s tvrzením, že pokračuje vyšetřování příčin smrti. Podle Navalného spolupracovníků zástupci vyšetřovacího výboru po Ljudmile Navalné před vydáním pozůstatků jejího syna požadovali, aby souhlasila s tajným pohřbem bez veřejného rozloučení. Navalná to odmítla.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Smrt Navalného byla vražda, shodli se europoslanci. Odpovědný je podle nich Putin

Tagy:
Vladimir Putin Moskva pohřeb manželé Moskevský Kreml Alexej Anatoljevič Navalnyj Julija Borisovna Navalná