Viník tragické nehody v Bratislavě: Na policisty byl agresivní, pak křičel na novináře

Auto najelo v neděli v Bratislavě do zastávky MHD.

Policie po nehodě v Bratislavě zadržela sportovního funkcionáře

Způsobil tragickou nehodu, po které v Bratislavě zemřelo pět lidí, místo očekávané spolupráce ale řidič Dušan Dědeček začal se zasahujícími policisty a záchranáři jednal agresivně. Na novináře pak křičel, že jim nemá co vysvětlovat.

„Je zarážející, že někdo, kdo způsobí nehodu, se chová agresivně vůči policistům a záchranářům, kteří na místě zasahují,“ kroutil hlavou na tiskové konferenci tamní policejní prezident Štefan Hamran. Dušan Dědeček nadýchal 1,6 promile alkoholu. Jeho spolujezdec, zřejmě syn, byl také opilý. Řidič skončil v nemocnici, ze které byl již propuštěn.

Kromě nevhodného chování vůči zasahujícím jednotkám Dědeček zvyšoval hlas také na novináře. „Nemám vám co vysvětlovat. To mě nechápete? Všechno jsem už řekl,“ křičel na ně.

Slovenský web noviny.sk rovněž zveřejnil video, na kterém policisté řidiče v poutech odvádějí. Zamířil přímo na toxikologii. Na místě byli také novináři z TV JOJ. Ti se Dědečka ptali, zda si uvědomuje, co se stalo. Dostalo se jim jen strohé odpovědi: „Nevím.“ Na další otázky pak zadržený muž už nereagoval.

Nehodu způsobil šéf deaflympijského výboru v neděli po desáté večer. S 1,6 promile alkoholu v krvi sedl za volant. Na bratislavské Zochově ulici ale nezvládl řízení a autem vjel na zastávku, kde se v té chvíli nacházelo asi 30 lidí. Šlo převážně o studenty, kteří čekali na autobusové přípoje na internát.

Na místě zemřely čtyři osoby a šest jich bylo vážně zraněno. V pondělí kolem poledne pak slovenská policie potvrdila pátou oběť. „Přijali jsme informaci o úmrtí další zraněné osoby, která v nemocnici podlehla zraněním způsobeným včerejší tragickou událostí. Jedná se o 21letou dívku,“ uvedli policisté na svém Facebooku.

Uctít památku přišla také prezidentka

Na místo tragické události se dostavila také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. „Přišla jsem vzdát úctu obětem včerejší tragické dopravní nehody, chci vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým a popřát brzké uzdravení těm, kteří jsou zraněni,“ řekla podle webu Plus JEDEN DEŇ Čaputová.

Spolu se svíčkou položila u místa tragédie i kytici. „Je velmi těžké si představit a uvědomit si, že pěti rodinám se jejich blízcí už nikdy nevrátí domů,“ dodala prezidentka.

Celý případ vyšetřují krajští kriminalisté. Dušan Dědeček je nyní v cele předběžného zadržení.

Tagy: