Detaily nehody na Slovensku: Autem měl zabíjet sportovní funkcionář, oběťmi jsou studenti

Auto najelo v neděli v Bratislavě do zastávky MHD.

Tragická nehoda v Bratislavě

Nehodu, při které zemřelo pět osob a pět bylo zraněno, způsobil podle slovenské TV JOJ Dušan Dědeček. Ten je šéfem deaflympijského výboru, který se věnuje sportovním aktivitám sluchově postižených. Informaci potvrdila jedna z členek výboru.

Viníkovi tragické nehody v centru Bratislavy naměřili policisté 1,6 promile alkoholu v krvi, uvedl v pondělí ráno policejní prezident Štefan Hamran. Řidič autem vjel na autobusovou zastávku plnou lidí. Pět z nich nepřežilo, z toho čtyři na místě, a dalších pět bylo zraněno.

Ministr vnitra Roman Mikulec řekl, že mezi oběťmi jsou mladí lidé, někteří z nich podle něj měli v pondělí poprvé nastoupit na vysokou školu. „Nevím, jak se s tím vyrovnat,“ uvedl.

Podle informací TV JOJ měl za volantem sedět šéf deaflympijského výboru Dušan Dědeček. Do lidí vletěl ve stokilometrové rychlosti a šéf policie uvedl, že na místě nehody nebyly žádné stopy po brzdění. Policie řidiče zadržela, podle Hamrana vystupoval agresivně vůči policistům i zdravotníkům.

Ve voze byl také jeho syn Lukáš, který je kontrolorem ve zmíněné instituci. Ta v minulosti vystupovala pod názvem Slovenská federace neslyšících sportovců. Opilý měl být i on a podle tvnoviny.sk leží s těžkými zraněními v nemocnici.

Dušan Dědeček stál v čele slovenského deaflympijského výboru už v roce 2017, kdy Slováci přivezli z deaflympiády šest cenných kovů, z toho dvě zlata. „Jsem šťastný, že se nám daří rozvíjet a že dokážeme být stále úspěšnější. Těší mě také, že jsou mezi námi častěji mladí a noví sportovci,“ uvedl tehdy pro web teraz.sk.

Tagy: