Nezletilá dívka měla před kamarády sexuálně zneužívat 14letého chlapce. Policie ji nepotrestá

Osada Medzilaborce

Dívka měla platit čtrnáctiletému chlapci za sexuální služby

Případem podezření ze sexuálního zneužívání se zabývají policisté v Medzilaborcích na východě Slovenska. Sedmnáctiletá dívka měla platit čtrnáctiletému chlapci tři eura za sexuální služby, zatímco další teenageři si akt natáčeli na mobilní telefony a video poté přeposílali ostatním, informoval web Noviny.sk. Podle policejního vyšetřování nedošlo k žádnému trestnému činu.

Policie případ vyšetřovala ve dvou rovinách. Tou první bylo podezření ze sexuálního zneužívání čtrnáctiletého chlapce, ačkoliv zřejmě nejednal pod nátlakem. „Jak je to pod 15 let, tak je zákon v tomto ohledu nekompromisní. Bez ohledu na to, jestli se činu dopouští lidé z majority, minority, lidé z osad, nebo lidé z paláců. V tomto případě je zřetelné, že si to děti natáčely, jako by to bylo tolerované,“ citovalo médium sexuoložku Danicu Caisovou.

ČTĚTE TAKÉ: Sexuální zneužívání dětí na videu měl nabízet muž z Ostravska. Podvedl i kupující, tvrdí policie

Druhým možným trestným činem byla výroba dětské pornografie a její šíření. Mladiství, kterých se případ týkal, měli být závislí na ředidle, uvedl web Noviny.sk.

„Rozposílání materiálů představuje nepřijatelné konání a v takovém případě je stíhán každý, kdo byl účastníkem. Je jedno, zda se jednalo o odesílatele anebo příjemce,“ upřesnila advokátka Simona Čerevková. Případem se zabývali i pracovníci slovenského Orgánu sociálně-právní ochrany dětí.

Policie případ uzavřela

Policisté měli k dispozici řadu důkazů včetně detailních informací od dospělých z okolí zneužívaného chlapce. Nakonec se rozhodli, že nikoho trestat nebudou.

„V dané trestné věci bylo vyšetřování ukončeno zastavením trestného stíhání. Existuje dostatečně odůvodněný závěr, že skutek není trestným činem a není důvod na postoupení věci k soudu,“ oznámila mluvčí krajského ředitelství Policejního sboru v Prešově Jana Ligdayová.

Závěry policejního vyšetřování jsou definitivní.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Deset let za zneužívání dětí

Tagy: