Neznámý muž střílí v Londýně po chodcích z kuše. Lidé se bojí, policie marně pátrá

Londýnská policie pátrá po člověku, který střílí na kolemjdoucí z kuše.

Londýnská policie pátrá po člověku, který střílí na kolemjdoucí z kuše

Londýnská policie zatím neúspěšně pátrá po člověku, který na ulicích střílí na kolemjdoucí z kuše. Za poslední dva týdny došlo ke dvěma takovým incidentům a policie věří, že za nimi stojí stejný pachatel, uvedl zpravodajský kanál Sky News.

První obětí se stala čtyřiačtyřicetiletá žena, kterou útočník trefil šípem do hlavy, když 4. března přecházela silnici ve čtvrti Shoreditch ve východním Londýně, informovala stanice Sky News. O deset dní později byl na téměř stejném místě zasažen dvacetiletý muž do krku. Oba už opustili nemocnici a jejich zranění nejsou vážná.

ČTĚTE TAKÉ: Střelec usmrtil tři lidi v USA a ujel kradeným vozem. Následně se zabarikádoval s rukojmími

Oba incidenty tak propojuje nejen zbraň, kterou byly útoky provedeny, ale i jejich lokace. „V tuto chvíli nám nebyly hlášeny žádné další podobné události,“ uvedla policie na svých webových stránkách.

„Vynakládáme značné úsilí, abychom našli pachatele těchto útoků, a jsme odhodláni v nadcházejících dnech pravidelně informovat veřejnost, protože víme, jak je to znepokojující,“ uvedl vrchní inspektor James Conway.

Dodal, že jeho tým detektivů a dalších policistů pracuje na identifikaci svědků a zkoumá možnosti kamerových záznamů a forenzních expertíz.

Že ve čtvrti Shoreditch, kde k útokům došlo, převládá strach, potvrdila i sousedka první napadené Subera Rabbyová. „Vzhledem k tomu, že je podezřelý stále na svobodě, je celá čtvrť vyděšená. Je to děsivé, bojím se o své děti i o sebe,“ sdělila pro Sky News.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zabili ho, zpackali to, tvrdí rodina. Po zásahu policie zemřel na Chomutovsku muž

Tagy: