Řádění surovců na Letné: Jeden na ženy útočil pěstmi, druhý se pokusil o znásilnění

V Letenských sadech řádili dva pachatelé

V Letenských sadech řádili dva různí pachatelé

Pražští kriminalisté dál vyšetřují tři brutální napadení, která se odehrála během jediné noci v Letenských sadech. Nyní policisté získali video, které dokazuje, že v sadech řádili dva různí pachatelé.

Záběry, na které kriminalisté spoléhají, natočila jedna z kamer v Letenských sadech. Mířila přímo na pachatele, který si vyhlédl dvojici žen, jež v noci parkem procházela. V temném zákoutí zaútočil. „Neznámý pachatel k ženě přistoupil zezadu a silně ji stiskl oběma rukama za genitálie,“ uvedl pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Richard Hrdina.

Během jediné noci se přitom v parku odehrála hned tři napadení. V prvních dvou případech, jen o pár hodin dříve, neznámý útočník postupně několikrát udeřil dvě ženy pěstmi. „Patnáct minut před půlnocí beze slov přistoupil útočník zezadu k ženě a napadl ji ranami pěstí do obličeje,“ popsal mluvčí Hrdina. Později následoval druhý, úplně stejný útok.

Právě nově objevený videozáznam kriminalistům velice pomohl. Původně se totiž domnívali, že v Letenských sadech řádil jen jeden pachatel. Teď už je ale jasné, že první útočil pěstmi, zatímco druhý má na krku podezření ze znásilnění. Je přitom s podivem, že si troufl na dvojici žen. Naštěstí ho dokázaly zahnat, zřejmě si rychle znovu zapnul poklopec a pak se ztratil mezi stromy v parku. Podle daného videozáznamu snad útočníka brzy někdo pozná. A nebude hrozit, že zaútočí na nějakou ženu znovu.

Pokud víte o něčem, co by policistům pomohlo k dopadení agresorů, určitě volejte linku 158 nebo dejte vědět nám do redakce Krimi zpráv.

Tagy: