Noc hrůzy pro ženy na Letné: Útočník mlátil náhodné oběti do obličeje i rozkroku

Identikit muže podezřelého z napadení žen v Letenských sadech

Policisté pátrají po muži, který v Praze napadl tři ženy

Nebezpečného agresora hledá pražská policie. Kriminalistům se totiž přihlásily hned tři ženy, které měl zatím neznámý násilník napadnout. Policisté si myslí, že by mohlo jít o jednoho pachatele. Napadení se totiž odehrála během jediné noci, navíc na stejném místě.

Pro mladou ženu to měla být klidná procházka Letenskými sady. Jenže se změnila v otřesný zážitek. „V prvním případě 15 minut před půlnocí beze slov přistoupil útočník zezadu k ženě a napadl ji ranami pěstí do obličeje,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Žena začala volat o pomoc, útočník se lekl a zmizel. Nebyl to ale jediný útok. Pro návštěvnice Letenských sadů to byla doslova noc hrůzy. „Zhruba o deset minut později došlo k obdobnému napadení o několik set metrů dál,“ přiblížil Hrdina.

Znovu šlo o zbabělý útok zezadu. Napadená schytala několik ran pěstí a útočníka naštěstí vystrašil zvuk sirén nedaleko projíždějícího policejního vozu. „Ke třetímu napadení v Letenských sadech došlo krátce po třetí hodině ranní, kdy neznámý pachatel k ženě přistoupil zezadu a silně ji stiskl oběma rukama za genitálie,“ dodal policejní mluvčí.

Útočník ženu chytil tak silně, až bolestí upadla na zem. Její kamarádka začala volat o pomoc a i tentokrát muže ženy dokázaly přemoct. Dokonce se jim podařilo sestavit jeho podobiznu. Policisté navíc objevili videozáznam, kde prochází muž, s nímž by teď rádi mluvili. Pohyboval se v sadech právě v době útoků.

Policistům ale uniká ještě jiný útočník. Ten napadl zahraniční turistku v centru Prahy dokonce s pistolí v ruce. Nešlo mu o sexuální násilí, ale o kabelku, kterou mladá žena nesla pod paží. I přesto, že se rozhodla bránit, nebylo jí to proti namířené zbrani nic platné a pachatel utekl.

Tagy: