Posun v případu brutální vraždy turistky v Řecku. Našli podezřelé zprávy od jejího přítele

Okolí městečka Tigaki, kde bylo tělo Polky nalezeno.

Vražda Polky na Kosu

Nové stopy se objevily v případu Polky Anastazji Rubińské, jejíž tělo bylo po týdenním pátrání nalezeno v neděli v černém pytli na řeckém ostrově Kos. Řečtí kriminalisté si k výslechu podruhé předvolali přítele mladé Polky. V nalezeném telefonu totiž objevili podezřelé zprávy.

Anastazja Rubińská zmizela 12. června. O týden později bylo nalezeno její tělo. Stopy vedou k 32letému muži z Bangladéše, který byl nejprve zadržen pro podezření z únosu, později byl obviněn ze znásilnění a vraždy. Okolnosti případu však zůstávají nejasné. Nové informace by mohl přinést mobilní telefon, který byl v sobotu v poledne nalezen v opuštěné budově v Marmari na Kosu, informuje polský web Fakt. Ten měl totiž obsahovat zprávy, které si žena vyměňovala se svým partnerem Michalem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Polští rodiče záhadně zmizeli, teď je našli v Praze. Dětem zanechali jen strohý vzkaz

Řečtí policisté partnera sedmadvacetileté Anastazji již jednou vyslechli. Vyšetřovatelé si ho ale předvolali na policejní stanici znova, a to kvůli podezřelým zprávám v telefonu. Rubińská totiž měla svému příteli v pondělí 12. června kolem 22. hodiny (v den svého zmizení) napsat, že se „necítí dobře“.

Tou dobou měla být v domě Bangladéšana. Vedle zprávy, že se necítí dobře, měla svého přítele také požádat, aby ji z domu přijel vyzvednout. Podle informací zmíněného webu se ale Michal nevydal na místo ihned, přestože měly být zprávy velmi znepokojivé.

Zatímco Bangladéšan má být posledním člověkem, který viděl Anastazju živou, její přítel je poslední, s kým byla v telefonickém kontaktu. Michal ale jakoukoliv spojitost s úmrtím své přítelkyně odmítá. „Bangladéšana, kterého zatkli v případě Anastazji, neznáme. Nebyl to ani její přítel, ani zaměstnanec,“ uvedl.

Hlavním podezřelým tak nadále zůstává muž z Bangladéše. Ten přiznal, že Polka byla v jeho domě a údajně spolu měli sex. Obvinění z vraždy však odmítá. Podle vyšetřovatelů je jeho chování zvláštní. Našli u něj totiž například narychlo koupenou letenku do Itálie. Vypověděl, že měl letět za svou těhotnou sestrou, jeho příbuzní ale o ničem nevěděli.

Tagy: