Nové záběry z nehody na D8: Dodávka se srazila s osobním autem v protisměru

Tragická nehoda na dálnici D8.

Smrtelnou nehodu na D8 zachytila kamera jednoho z aut

Průběh tragické nehody, k níž došlo ve středu na dálnici D8, zachytila kamera jednoho z řidičů, který se ocitl přímo u neštěstí. Nové záběry naznačují, že seniorka za volantem jednoho z aut zřejmě vjela z čerpací stanice do protisměru. Chvíli poté se čelně srazila s dodávkou.

Ze záznamu je patrné, jak se řítí osobní automobil v levém rychlém pruhu v protisměru. Poté se srazí s dodávkou, která se na poslední chvíli střetu snaží zabránit.

Po prudkém nárazu dodávka skončila na boku a točila se po silnici. Za volantem osobního automobilu seděla 72letá žena, která zřejmě vyjela z čerpací stanice do opačného směru. Ta bohužel zemřela, další tři lidé utrpěli zranění.

Tuto verzi označila za pravděpodobnou i mluvčí policie Markéta Johnová. „Jedna z vyšetřovacích verzí je, že dvaasedmdesátiletá žena, která na místě podlehla svým zraněním, vjela do protisměru,“ uvedla. Další okolnosti tragické nehody policisté vyšetřují, případ si převzala od kolegů ze středních Čech litoměřická policie.

Nehoda se stala ve středu zhruba v 8:20 ráno na 45. kilometru na trase BílinkaPraha poblíž čerpací stanice. „Jedna osoba na místě zemřela, další byla sanitkou transportována do ústeckého traumacentra k vyloučení vážných zranění. Dvě osoby byly po ošetření ponechány na místě,“ řekl mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník.

Na dálnici D8 se jedná o druhý závažný případ jízdy v protisměru v krátké době. Naposledy na konci září tam ujelo osobní auto v protisměru téměř 30 kilometrů. Řidič se prý kochal ranní krajinou.

Tagy: