Někdo v Indii odložil na poli novorozeně. Chladnou noc přežilo díky feně se štěňaty

Na pracovní skupinu ve vesnici Saristal v indické provincii Čhattísgarh čekalo na poli neobvyklé překvapení. V porostu našli plačící novorozenou dívenku, u které byl vrh štěňat. Místní předpokládají, že si k holčičce nejprve lehla fena a následně se přidali její potomci. Mnozí jsou navíc toho názoru, že nebýt psích pomocníků, nahá holčička by chladnou noc nepřežila.

Novorozenou dívenku i s pupeční šňůrou odložili zřejmě její rodiče, a to navzdory mrazu, který tu v noci úřaduje. Neměla na sobě vůbec nic. Svoje kožíšky jí coby deku propůjčila štěňata s fenou. Úřady předpokládají, že dítě nejprve našla fena, která si vedle děvčátka lehla. Následně se k ní přidal i vrh mláďat.

„V jedenáct hodin dopoledne jsme šli klasicky do práce, když jsme uslyšeli plačící dítě. Když jsme k němu došli, ležela vedle něj štěňata,“ popsal záchranu dívky jeden z místních. „Trochu jsme zpanikařili a informovali jsme zdravotnické oddělení. Pak bylo novorozeně převezeno do nemocnice na další vyšetření,“ dodal.

Mnozí místní se domnívají, že nebýt štěňat a jejich matky, dívenka by se rána nedožila. „Je možné, že právě jejich teplo ji udrželo při životě,“ dodal jiný místní. Teploty v tomto ročním období totiž rapidně klesají. Nalezené dítě dostalo jméno Akanksha, píše web Daily Mail.

Jiní však poukazují na to, že se jedná o zázrak. „Toulaví psi jsou většinou zlí, nejsou to rodiče, ale zločinci. Je zázrak, že přežila, když na ni každou chvíli mohli číhat toulaví psi,“ dodal třetí muž z vesnice. Nyní probíhá vyšetřování. Policie se snaží vypátrat rodiče dívenky a zjistit, proč byla ponechána napospas osudu.

Tagy: