O víkendu bude pršet, teploty se nad 20 stupňů vyšplhají jen stěží. Co nás čeká další týden?

Meteorologové na následující dny předpovídají proměnlivé počasí. Českou republiku by měly zasáhnout přeháňky, o nadcházejícím víkendu očekávejte spíše zataženou, případně polojasnou oblohu. Průměrné denní teploty by se měly pohybovat do 20 stupňů. Podobné počasí vydrží i v příštím týdnu, ani teploty se příliš měnit nebudou.

Ve čtvrtek se slunce příliš neukáže. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) očekávají spíše zataženou až polojasnou oblohu. Na jihozápadě České republiky by mělo pršet. Teploty se podle expertů z ČHMÚ vyšplhají nejvýše k 21 stupňům Celsia, průměr v České republice bude 18 stupňů.

pátek budou srážky četnější v jihozápadní polovině území, večer pak bude deště ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 až sedm stupňů, ve dne se budou pohybovat mezi 15 a 19 stupni. V jihozápadní polovině země budou teploty kolem 13 stupňů.

ČTĚTE TAKÉ: Panter na Litoměřicku? Kvůli kočkovité šelmě policisté nabádají k obezřetnosti v lese

„Méně srážek se očekává v sobotu, v neděli od jihu se pak postupně dostanou na většinu území,“ uvedli meteorologové.

V sobotu bude na obloze oblačno až zataženo, místy může být přechodně i polojasno. Během dne se místy vyskytnou přeháňky. V noci bude deset až šest stupňů, přes den mezi 13 a 17 stupni. Při zmenšené oblačnosti může teploměr ukázat i 19 stupňů.

V neděli meteorologové předpovídají od jihu postupně na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Noční teploty budou stejné jako v sobotu, přes den vystoupají až ke 20 stupňům. Na jihu a západě Čech bude chladněji, teploty se tam budou držet kolem 14 stupňů.

„V první polovině příštího týdne nás bude doprovázet počasí se zvětšenou oblačností a na většině území se budou vyskytovat srážky, ojediněle i bouřky. Teploty se příliš měnit nebudou,“ uvedl ČHMÚ.

Tagy: