Obchodním centrem v arménském Jerevanu otřásla mohutná exploze. Počet obětí stoupl na šest

Obří exploze otřásla v neděli obchodním centrem Surmalu v arménské metropoli Jerevan. Při výbuchu skladu zahynula podle zpravodajského kanálu NEXTA pětiletá dívka. Počet obětí v pondělí podle agentury Interfax stoupl na šest. Agentura TASS informovala s odvoláním na arménské ministerstvo zdravotnictví o pěti obětech. Do nemocnic bylo převezeno 61 zraněných osob.

„Našli jsme tělo ještě jednoho mrtvého. Počet obětí stoupl na šest,“ citoval Interfax z komuniké ministerstva pro mimořádné situace. Dalších 15 lidí se podle něj pohřešuje. Agentura TASS informovala o 17 pohřešovaných.

Výbuch nastal v neděli ve skladu zábavní pyrotechniky. Někteří svědci uvedli, že nejprve došlo k jednomu výbuchu, a když lidé na místě začali pomáhat zraněným, ozvala se ještě další exploze.

Z počátečního vyšetřování ministerstva pro mimořádné situace vyplývá, že část budovy se skladem zábavní pyrotechniky se po explozích zřítila. Místo výbuchu se nachází asi dva kilometry od centra města. Záběry plamenů a dýmu v místě neštěstí zveřejnili lidé na sociálních sítích.

Na místo neštěstí přijel arménský premiér Nikol Pašinjan.

Tagy: