Obdivoval Baťu a propagoval polygamii. Kdo má být zastřelený lékař ze školy na Kladensku?

Leoš Středa byl v roce 2011 hostem v Show Jana Krause.

Obětí vraždy na Kladensku má být lékař Leoš Středa

Během čtvrteční střelby v budově Střední školy Euroinstitut pro osoby s handicapem na Kladensku nejspíše zemřel 58letý známý lékař a podnikatel Leoš Středa. Kromě obchodních úspěchů se mohl do povědomí Čechů zapsat propagováním a provozováním polygamie nebo neskrývanou láskou k Asiatkám.

Policisté podle mluvčí přijali ve čtvrtek před 18. hodinou oznámení o sebevraždě v Neprobylicích. „Hlídka na místě nalezla dva muže bez známek života,“ řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Policie pracuje s verzí, že šlo o vraždu a následnou sebevraždu.

Zastřeleným má být podle informací CNN Prima NEWS 58letý lékař a vysokoškolský pedagog Leoš Středa, který učil například na lékařské fakultě Univerzity Karlovy. V 90. letech založil Institut lékařské regenerace a kosmetiky, poté se zapojil do neziskových organizací v Asii a Africe. Později našel smysl své práce ve školách určených mentálně postiženým žákům, ve kterých působil jako speciální pedagog.

V roce 2017 získal výuční list pro obor úklid a výpomoc a složil státní kvalifikační zkoušky na zedníka, aby „poznal obory, ve kterých se vzdělávají mentálně postižení žáci“. Na Střední škole Euroinstitut pro osoby s handicapem dělal dříve ředitele, před smrtí tam pracoval jako speciální pedagog.

Jeho idolem byl Tomáš Baťa. Jak prozradil Středa v roce 2010 webu iDnes.cz, chtěl vybudovat podobné impérium jako jeho vzor. „Štval jsem se jako blázen a když si někdo se mnou chtěl dát schůzku, klidně jsem ho objednal na dvě hodiny v noci. Otvíral jsem jednu pobočku za druhou, měl jsem je v Kanadě, na Ukrajině, na Kanárských ostrovech, ve Spojených arabských emirátech, v Sýrii, v Libanonu, Keni, Thajsku, Novém Zélandu, na Filipínách,“ popsal tehdy lékař.

Ve skutečnosti bydlel v kanceláři, kde měl provizorní postel. „Život k ničemu. Vydělával jsem spoustu peněz a bylo mi to v podstatě jedno,“ posteskl si. V České republice mimo jiné pracoval pro nadaci Nadaci Dagmar a Václava Havlových Vize 97.

Polygamie mu začala imponovat

Podstatnou částí jeho života se stalo mnohoženství. Cesta k pro mnohé netypickému stylu života ale nebyla jednoduchá. „Moje první žena byla vysokoškolačka, hezká, inteligentní, ale měla pocit nedostatečného uznání z mé strany. Já zase měl pocit, že mi není dostatečně vděčná, že jsem ji nechal vést pobočku své firmy na Kanárských ostrovech a tím jí vlastně dopřál úžasně volný život,“ popsal krach svého manželství.

Následně si se ženou přestali rozumět a rozvedli se. „Ale bylo to dávno předtím, než jsem si domů nastěhoval první asijskou dívku,“ zdůraznil. Po rozvodu se seznámil s Thajkou, začali spolu žít, ale po čase se zakoukal do jiné.

„Napadlo mě, že by bylo ideální, kdybych si je mohl nechat obě, protože polygamie mi imponovala. Ale nevyšlo to,“ řekl iDnesu. Tehdy ještě neměl s takovým vztahem zkušenost, jednalo se prý o dost zoufalý pokus. Po čase si našel dvě partnerky najednou. Jedna byla z Filipín a druhá z Keni. „Jedna půvabná Asiatka, druhá nádherná černoška. Obě jsem si přivezl do Prahy a asi rok jsme žili rodinným životem,“ vzpomínal. Ale vše opět zkrachovalo.

„Bydleli jsme dohromady, spali na jedné posteli. Mně to připadalo skvělé, ale jim nikoliv. Hádaly se, dokonce se praly,“ popsal lékař. Kamarád mu poradil, že každá žena musí mít svůj pokoj nebo dům, k manželovi musejí docházet jedna po druhé a v pravidelném intervalu.

Odjel do Kambodže a našel si dvě nové dívky. „Ovšem ta, která zůstala v noci sama, se dost nudila a hlavně poslouchala, co se děje u mě v ložnici. Tak jsem přibral ještě jednu a začali jsme žít ve čtyřech,“ uvedl.

Rodina jedné z nich se ale domnívala, že když si jejich dcera našla muže bílé barvy kůže, nemusí nikdo nic dělat a povinností partnera je o celou rozvětvenou rodinu se postarat. To Středa odmítal. „A tak jsem jim dceru poslal domů,“ řekl.

Podobné soužití podle něj vnáší do sexuálního života pravidelnost, která je pro lidský organismus prospěšná. „Se sexem je to jako se sportem, i sportovec potřebuje denně svoji dávku pohybu. Takže já jsem něco jako vrcholový sportovec, který se udržuje ve stabilní kondici,“ pochvaloval si v roce 2010.

Asijským ženám říkal opičky

„Asijské ženy okouzlí v mnoha směrech a nemám na mysli jen sex. Nejsou tak emancipované jako ty na Západě. Protože nejsou zvyklé na blahobyt, nejsou naučené rozhazovat peníze a jsou velmi pečovatelské. Jsou vychované k tomu, aby manželovi doma dělaly pohodu,“ vyprávěl v dubnu 2009 webu thajsko.com.

Středa patřil k nejznámějším obhájcům polygamie v Česku. „Říkám jim opičky. Jedna je Khmérka a dvě jsou národnosti Khin, což je kmen z jižního Vietnamu,“ řekl o svých tehdejších přítelkyních. Na otázku, zda s nimi provozuje sex každý den, odpověděl jasně: „Samozřejmě.“

Zdroj Deníku uvedl, že mrtvého lékaře našly v bytě ležet jeho současné filipínské přítelkyně. Leoš Středa měl z prvního manželství syna Lukáše. Se svými asijskými partnerkami měl pak dva syny – Daniela a Tomáše. V poslední době žil v Česku. Druhým mrtvým ze čtvrtečního incidentu má být 75letý muž, jeho totožnost zatím není veřejně známá.

Tagy: