Obětí střelby na Kladensku má být známý lékař Středa. Mohlo jít o vraždu a sebevraždu

Leoš Středa v Show Jana Krause

Obětí vraždy na Kladensku má být lékař Leoš Středa

Kriminalisté prověřují úmrtí dvou mužů, kteří byli ve čtvrtek nalezeni zastřelení v bytě v budově Euroinstitutu v Neprobylicích na Kladensku, jako vraždu a následnou sebevraždu. Mezi mrtvými má být slavný lékař Leoš Středa. Televizi Prima to potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů.

Kriminalisté prověřují úmrtí dvou mužů, kteří byli ve čtvrtek nalezeni zastřelení v bytě v budově Euroinstitutu v Neprobylicích na Kladensku, jako vraždu a následnou sebevraždu. Mužům bylo 59 a 75 let, střelcem by měl být starší z nich.

Televizi Prima to potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů, že zavražděným mužem má být slavný lékař Leoš Středa, který prý měl v současné době být odstupujícím ředitelem Euroinstitutu. Jedná se o speciální školu zaměřenou na praktické vzdělávání klientů pobytových sociálních zařízení.

Oznámení přijali policisté prostřednictvím linky 158 od rodinného příslušníka. V bytě byla nalezena krátká střelná zbraň. Policisté ji zajistili pro balistické zkoumání a byla nařízena i soudní pitva obou mužů.

„Danou událost prověřují kriminalisté Krajského ředitelství policie Středočeského kraje jako vraždu a následnou sebevraždu, kdy střelcem měl být starší z mužů. I nadále kriminalisté zjišťují okolnosti, za kterých k činu došlo, a jeho důvody,“ dodala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Leoš Středa byl český lékař, vysokoškolský pedagog a autor odborných knih. Mimo jiné popularizoval zdravou výživu a estetickou medicínu a kosmetiku v tisku, rozhlase i televizi.

Tagy: