Zákaz bikin v ikonickém italském letovisku. Jsou neslušné, říká starosta a hrozí pokutami

Oblíbená turistická lokalita v Itálii – Sorrento, se rozhodla zavést razantní omezení. V bikinách či bez trika se cestovatelé v přímořském městě neprojdou. Starosta vysvětlil, že místní „odhalená kůže rozčiluje“ a obává se o pověst Sorrenta. Turistům za porušení zákazu hrozí i vysoká pokuta.

Na procházení v bikinách mohou dámy v Sorrentu již zapomenout. Omezení ale platí i pro muže, kteří by se letoviskem chtěli promenádovat bez trika. Za razantní restrikcí stojí zejména neslušné chování turistů a fakt, že místní odhalená kůže rozčiluje, píše web The Times.

Starosta Massimo Coppola vzkázal, že sám byl v poslední době svědkem chování, „které většina lidí považuje za odporující slušnosti a mravnosti“. Obával se proto o pověst města, z nějž je mimo jiné krásný výhled na Neapolský záliv. Lidem nyní hrozí pokuta, a to až ve výši přesahující deset tisíc korun.

„Pokračování této situace by kromě nepříjemných pocitů a neklidu u obyvatel a návštěvníků mohlo vést k negativnímu hodnocení kvality života v našem městě, což by mohlo mít důsledek pro naši image a cestovní ruch,“ pokračoval Coppola.

Zákazy nejsou ojedinělé

V ulicích Sorrenta budou hlídkovat strážníci, aby se ujistili, že se lidé městem neprocházejí v plavkách či bez trika. Itálii po koronavirové pauze zaplavili turisté. Tamní novináři podotýkají, že letoviska nechtějí dopustit „průvody sotva oblečených návštěvníků“. Zákazy jako v Sorrentu proto nejsou až tak výjimečné.

Například v Praia a Mare v Kalábrii je zakázáno chodit bosý a v nevhodném oblečení, uvádí web Daily Mail. V Rapallu v Ligurii jsou na ulicích dokonce umístěny cedule, které návštěvníky upozorňují na dodržování pravidel oblékání.

Tagy: