OBRAZEM: Hororová nehoda na dráze. Olympijský šampion byl katapultován mezi diváky

Dostali se daleko blíže závodu, než si představovali a než by chtěli. Dva diváci opouštěli závod v dráhové cyklistice na Hrách Commonwealthu v Birminghamu se zraněním. Mohla za to hromadná kolize ve vysoké rychlosti, po které olympijský vítěz z Tokia Matt Walls doslova vyletěl z oválu mezi fanoušky.

Vzhledem ke zlatu z olympiády byl Brit Matt Walls jedním z největších favoritů na celkové vítězství. Ale jeho kvalifikační jízda v disciplíně scratch vedla k cestě do nemocnice, nikoliv k triumfu. V zákrutě birminghamského velodromu došlo na kontakt mezi jezdci a hned šest bylo smeteno z kola.

Nejhorší vzpomínky na karambol bude mít právě 24letý Walls. Nedokázal přeprat odstředivou sílu. A jelikož jel po vnější části dráhy, rázem se ocitl na „mantinelu“ oddělujícím prostor pro závodníky od fanoušků. Chvíli zvládl své kolo akrobaticky udržet na správné straně bariéry, ale nakonec byl katapultován i s bicyklem mezi diváky.

Fotografie zachycují vyděšené tváře lidí – a to včetně dětí – sledujících z bezprostřední blízkosti Wallsův karambol. Dva diváci potřebovali ošetření zdravotníků, přičemž jeden z nich podle BBC opouštěl závodiště zakrvácený na vozíku.

Walls spolu s dalším cyklistou Mattem Bostockem zamířil do nemocnice. Měli nespočet šrámů, ale jako zázrakem se jim vyhnulo jakékoliv vážnější zranění.

Tagy:
zranění nehoda nemocnice Olympijské hry havárie diváci sport dráhová cyklistika cyklistika Hry Commonwealthu Matt Walls