OBRAZEM: Krev, euforie i Vémolův obličej k nepoznání. Takhle vypadal ostrý souboj titánů

Česko má nového mistra MMA. Patrik Kincl porazil v ostře sledovaném titulovém zápase organizace Oktagon Karlose Vémolu na body a obhájil titul šampiona ve střední váhové kategorii. Zároveň oplatil Vémolovi v pražské O2 areně pět let starou porážku. „Terminátor“ svou prohru nesl těžce, soupeři nepodal po zápase ruku a zamířil posléze do nemocnice. Podívejte se na fotogalerii CNN Prima NEWS.

„Byla to dlouhá cesta se spoustou emocí nejen u mě, ale i u fanoušků,“ řekl Kincl po zápase, který se většinou odehrával na pletivu oktagonu. „Šel jsem si pro ukončení, to se nepovedlo,“ podotkl. Zápas ovládl ve všech sledovaných statistikách. Vémola měl navíc obličej výrazně poznamenaný údery. „Údery jsou hlavní. To, že se on na mně v uvozovkách válí, nic neznamená. Věřil jsem, že rozhodčí ví, jak se to boduje,“ uvedl Kincl, jenž nepochyboval o svém triumfu.

Z hlediska aktivity by určitě vyhrál Vémola, jenže na základě úderů měl jasnou převahu Kincl, který po 25 minutách „zničil“ Vémolův obličej tak, že ani na jedno z očí skoro neviděl. Tento faktor se ukázal nakonec rozhodujícím.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Terminátor Vémola na šrot a Patrik „Koudelka“ Kincl. MMA zápas roku strhl lavinu vtipů

Kincl zvítězil na body, což Vémolu očividně vykolejilo. Terminátor odešel z ringu předčasně, dlouholetému rivalovi ani nepodal ruku. Podle informací CNN Prima NEWS zamířil rovnou do nemocnice.

„Porazil jsem Karla v jeho vlastní hře. Že se po mně válí? Postupně jsem si ho zavíral. Věřil jsem, že rozhodčí uvidí stav stejně jako já. Takhle to je. Tohle je Karlův styl a tohle u něj budete vídat,“ řekl Kincl bezprostředně po zápase. Rovněž se obrátil přímo na Attilu Végha: „Attilko, asi jsi přišel o prosincovej zápas (s Vémolou). Chcete mě?“

Nepřímá výzva od Kincla překvapila Attilu i promotéra organizace Oktagon Ondřeje Novotného. Že by k zápasu Végh vs. Kincl mohlo dojít, však ani jeden z nich nevyloučil.

Tagy: