OBRAZEM: Padouši ze Star Wars, hrdinové Avengers i robotika v akci. Co nabídl Comic-Con?

Hrdinové z Avengers, Jediové z Hvězdných válek, čarodějové a čarodějky ze všech možných ság, ale i padouši všeho druhu či plně funkční roboti. To je jen malá ukázka toho, co všechno nabídl letošní Comic-Con v Praze. Na místě se objevila i řada filmových či seriálových hvězd. Podívejte se na snímky a video přímo z události, kterou fanoušci sci-fi a fantasy zbožňují.

Mnozí z návštěvníků na Comic-Con dorazili v kostýmech svých oblíbených hrdinů či padouchů z filmu, knih či videoher. „Přišlo mě to asi na 10 tisíc korun,“ říká mladý muž oblečený jako asasín z herní série Assassins's Creed. Jeho oblek skutečně má vše, co správný herní zabiják potřebuje. Dokonce i proslulé skryté čepele.

Jiní si své kostýmy tvořili podomácku sami. K tomu se musí obrnit velkou dávkou trpělivosti. To je příklad muže, který si pro Comic-Con vyrobil oblek zeleného Power Rangera. „Dělal jsem na tom tři měsíce,“ vypráví v kostýmu, ke kterému mu zčásti pomohla i 3D tiskárna.

„Čistého času mi to trvalo asi měsíc. Celkem pak asi půl roku,“ říká pro změnu jiný muž, který se oblékl do zimní verze brnění stormtroopera, pěšáka Impéria či Prvního řádu ze Star Wars.

Hlavními taháky akce byly zahraniční filmové a seriálové hvězdy. Na letošní ročník zamířili například Richard Dean Anderson, představitel legendárního MacGyvera, který proslul i díky seriálu Stargate SG-1. Ten poskytl redakci CNN Prima NEWS rozhovor, který si můžete přečíst zde.

Kromě něj do Prahy dorazili například představitel galaktického císaře Palpatina ze Star Wars Ian McDiarmid, nebo herec Danny Glover. Ten je ve světě slavný díky sérii filmů Smrtonosná zbraň, kde si zahrál hlavní roli po boku Mela Gibsona.