Talent českého motosportu zemřel v 16 letech, smutní i Abraham: Obrovská ztráta

Jakub Gurecký

Svět českého motosportu přišel o mladý talent. V pouhých šestnácti letech zemřel při tréninku nadějný závodník Jakub Gurecký. „Je mi ho líto. Letos ho měla čekat skvělá sezóna,“ řekl o mladíkovi bývalý motocyklový závodník Karel Abraham.

Gurecký měl před sebou důležitou sezónu, která mohla pro mladého sportovce znamenat velký kariérní skok. Namísto toho náhle přišel o život během pondělního tréninku v uzavřené hale na Slovensku. „Je mi ho líto. Je to obrovská ztráta. Letos ho měla čekat skvělá sezóna,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS Abraham.

Rodák ze Zlína byl považován za největší českou naději posledních let. Zesnulý sportovec se připravoval na letošní ročník seriálu Red Bull Rookies Cup, kterého se účastní nejtalentovanější závodníci z celého světa. „Měl se dostat tam, kde začaly některé z největších hvězd současné motocyklové scény,“ řekl motoristický expert CNN Prima NEWS Jiří Šlégl.

Hold mladému talentu vzdali i pořadatelé Mistrovství světa silničních motocyklů (MotoGP) na svém instagramovém profilu. „S velkým zármutkem jsme přijali zprávu o úmrtí šampiona z roku 2021 Jakuba Gureckého. Od všech v MotoGP posíláme lásku a podporu jeho rodině, přátelům a blízkým,“ vzkázali. O dojemnou zprávu se na sociální síti podělil i sportovcův bratr Jan Gurecký. „Kuba umřel 7. února v nemocnici ve městě Martin po těžkém pádu na Ohvale (značka motorky, pozn. red.) a následném krvácení do mozku. Budeš navždy v našich srdcích,“ napsal.

Emotivní vzkaz sdílela sportovcova rodina v úterý i na Instagramu zesnulého mladíka. „Kamarádi, byl jsem tady s vámi hrozně rád, moc jsem si to užil, i když to bylo jen krátce, pouhých 16 let. Sny, které jsem měl, se mi podařily splnit. Mějte se krásně a někdy si na mě vzpomeňte,“ stojí u příspěvku na jeho profilu s fotografií usmívajícího se Gureckého.

„Byl mistrem České republiky v závodech na minibiku, několikanásobným mistrem Minimotocupu, dvojnásobným vítězem německého šampionátu ADAC a stal se vicemistrem Evropy v kategorii Honda NSF 100. Zkušenosti sbíral ve španělském juniorském šampionátu Cuna de Campeones. Po loňském suverénním vítězství v prestižním seriálu Northern Talent Cup se zařadil mezi světovou elitu,“ vyzdvihl závodníka Autoklub České republiky.

Tagy:
smrt Slovensko Honda ADAC vzpomínka Red Bull Karel Abraham Jakub Gurecký Mistrovství světa silničních motocyklů Autoklub České republiky