Obskurní nehoda v americkém Údolí smrti. Za střet motorky s karavanem může osminohý tvor

Divoká zvířata stojí za nehodami poměrně často. Řidiči musejí většinou řešit situaci, kdy do vozovky vběhne jelen, los či medvěd. V kalifornském Údolí smrti však dopravní havárii způsobil zcela nečekaný tvor. Za zranění motorkáře na americké silnici mohla totiž tarantule. Píše o tom web CNN.

Podle tiskové zprávy, kterou vydalo vedení Národního parku Údolí smrti (Death Valley), cestovali dva švýcarští turisté 28. října v karavanu, když vtom si řidič všiml velkého pavouka a leknutím dupl na brzdy, píše web CNN.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Moře v Kalifornii vyplavilo děsivé monstrum. Zuby fotbalové ryby připomínají střepy ze skla

Těsně za vozem však jel muž na motorce, který nemohl nijak zareagovat, a narazil proto do zadní části obytného vozidla. Motorkář byl následně odvezen do místní nemocnice, zatímco pavouk, kvůli němuž celá nehoda vznikla, se z místa dostal „bez jediného škrábnutí“.

I když se tarantule v nejsušším a nejteplejším národním parku v celé Kalifornii hojně vyskytují, je setkání s nimi spíše vzácností. Velcí pavouci totiž tráví většinu času v podzemních chodbách, přičemž na povrch vylézají až v době, kdy hledají partnery k páření.

Zaměstnanci parku však zdůrazňují, aby lidé nepropadali panice, jestliže se s osminohými chlupatými tvory setkají. „Tarantule jsou pomalé a od přírody nereagují na podněty agresivně. Kousnutí tarantule je údajně podobné včelímu bodnutí a pro člověka není nijak smrtelné,“ cituje web CNN rady odborníků.

Konfrontace se zvířaty v národních parcích končí většinou špatně právě pro němé tváře. Třeba na začátku tohoto roku museli zaměstnanci Yellowstonu utratit mládě bizona poté, co se ho pokoušeli návštěvníci osedlat. Národním parkem Blue Ridge Parkway otřásl tento týden případ, kdy skupina lidí krmila medvídě a snažila se ho násilím držet na místě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Medvěd se vloupal do domu. Nečekaný zloděj ukradl z mrazáku lasagne a zmizel, ukazuje video

Tagy: