Padlo obvinění za hrůzný útok ve Vrchlabí. Agresor bodl muže do krku, dalšího pořezal

Kriminalisté obvinili útočníka z Vrchlabí, který na terminálu autobusového nádraží v pátek večer s alkoholem v krvi pobodal muže do krku. Krvácení zraněného zastavovali svědci. Ještě předtím měl agresor napadnout jiného muže, pořezat ho a zmlátit. Policie ho odzbrojila a zadržela bezprostředně po činech. Podle prvotních informací CNN Prima NEWS muži, který z vězení vyšel naposledy před dvěma roky, hrozí až 12 let odnětí svobody za těžké ublížení na zdraví.

Pětatřicetiletý útočník z Vrchlabí se v pátek měl zaměřit na osazenstvo autobusového nádraží, kde se často pohybují lidé bez domova. Byl posilněn alkoholem a podle místních už dělal problémy. Viděli například, jak v ulicích demoloval popelnice. To ještě netušili, že jeho výlevy skončí krveprolitím.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily brutálního útoku ve Vrchlabí. Byl to bývalý trestanec, řekli svědci a popsali hrůzu

Před osmou hodinou večer vytáhl nůž na o dva roky staršího muže na terminálu a vrhl se na něj. Dvoučepelovým nožem o délce 12 centimetrů mu prořízl krk. Svědci uváděli, že šlo o rychlý útok bez předchozí hádky, verbální kontakt ale pravděpodobně mezi aktéry proběhl. Zraněnému v tratolišti krve lidé drželi ránu na krku, aby nevykrvácel.

Ještě pár minut předtím měl však útočník na svědomí další oběť, 49letého muže poblíž nádraží. Tomu zasadil podle policie několik kopů, úderů a taky ho pořezal. Místní obyvatelé tvrdili, že pachatel má za sebou trestní minulost. Údajně byl delší dobu ve vězení. To policie nyní potvrdila.

„35letého podezřelého muže jsme na místě zadrželi. Dechovou zkouškou jsme zjistili, že měl 1,7 promile alkoholu. Z evidence rejstříku trestů policisté přišli na to, že muž má celkem 14 záznamů, přičemž naposledy byl z vězení propuštěn na konci dubna 2021. Odpykával si 1,5letý trest za výtržnictví,“ dodala Kormošová.

Oba zranění byli převezeni do nemocnice. Muže s proříznutým krkem transportoval vrtulník. Záchranáři mu podávali transfuzi krve ještě na místě a během přeletu. Má být ve vážném, ale stabilizovaném stavu. Pachatel je obviněný ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví, z výtržnictví, ublížení na zdraví a nebezpečného vyhrožování. Hrozí mu trest od pěti do 12 let. Kriminalisté podali podnět na jeho vzetí do vazby. Motiv jeho činu zatím neuvedli.

Tagy: