Strach o domácí mazlíčky v Litvínovicích. Neznámý pachatel tam střílí kočky

Zastřelený kocour Mourek z Litvínovic

Na Českobudějovicku někdo střílí kočky

Obyvatelé Litvínovic na Českobudějovicku mají strach o své domácí mazlíčky. Někdo jim tam zabíjí kočky. Zatím poslední případ se stal tento týden, neznámý střelec usmrtil kocoura. Jeho majitelka ho našla mrtvého na zahradě u sousedů. Těm zase zmizely beze stopy dvě kočky.

Zvěsti o tom, že má někdo v okolí Litvínovic na kočky spadeno, tu kolovaly už delší dobu. Přesto se Mourek, kterého někdo tento týden usmrtil, každý večer vydával ven a ráno se pak v pořádku vracel domů.

Jednoho dne se ale nevrátil, majitelka ho pak našla ležet u sousedů. „Večer jsem ho pouštěla ven. V úterý večer to bylo naposledy, co jsem ho viděla,“ uvedla majitelka kocoura Lucie Zemanová. Je přesvědčená, že ho někdo zastřelil. V Litvínovicích by se navíc nejednalo o první takový případ.

„Řešili jsme podobné případy, kdy došlo k usmrcení zvířat pravděpodobně střelou z nějaké lehké pušky, tzn. vzduchovky nebo obdobné malorážní pušky,“ řekl mluvčí policie Milan Bajcura.

Motiv záhadného střelce zatím policisté neznají. Je ale možné, že dosáhl svého – místní už totiž další kočky nechtějí. „Nebudu si pořizovat žádného mazlíčka, kterého můžu dát ven, protože už je to druhá kočka,“ doplnila Zemanová. „Na tomto případu je bohužel smutné to, že majitelka vlastně svého kocoura pohřbila a až následně případ oznámila na linku 158,“ popsal policejní mluvčí.

Policie je zatím bezradná, chybí důkazy

Policii chybí důkazy, které by mohly pachatele usvědčit. Teď se tak musí spolehnout na případné svědky, kteří si mohli něčeho podezřelého všimnout. Pomoci by mohli i další poškození. Pokud jste tak přišli o svého mazlíčka, určitě si to nenechávejte pro sebe a obraťte se na policii. „Jako obec takové podněty nikdy nebereme na lehkou váhu. Proto jsme výzvu nebo upozornění dali na náš obecní Facebook,“ vyjádřil se k situaci místostarosta obce Litvínovice Martin Král.

Za jediný den příspěvek sdílelo na svých profilech celkem 70 lidí a další se postupně přidávají. Víc zatím podle starosty obec udělat nemůže. A policisté jsou zatím také bezradní.

Tagy: