Valentino Rossi pro CNN Prima NEWS: Čeká mě nejdůležitější závod. Snad se MotoGP do Brna vrátí

Populární Ital Valentino Rossi přesedl z motocyklu do závodního vozu.

Rozhovor s Valentinem Rossim

Miláček milionů fanoušků a legenda ve svém oboru. Pro mnohé ten nejlepší motocyklový závodník všech dob. Populární Ital Valentino Rossi přesedl z motocyklu do závodního vozu. Reportér a moderátor CNN Prima NEWS Jiří Šlégl zjišťoval, jak se mu za volantem daří.

Legendární Valentino Rossi, přezdívaný Doktor. Devítinásobný mistr světa silničních motocyklů se před dvěma lety loučil s kariérou jezdce MotoGP, nyní se do Valencie na okruh Ricarda Torma pravidelně vrací v roli automobilového závodníka.

„Vždy jsem měl v plánu, že po kariéře motorkáře přesednu do závodního auta. Když jsem byl malé dítě, tak jsem nejprve závodil v motokárách,“ svěřil se pro CNN Prima NEWS Rossi.

ČTĚTE TAKÉ: Turnaj UFC 295 jako dárek. Budu v New Yorku shánět husu a víno, vtipkuje Procházkův trenér

Vášeň pro motorky přišla až později, i tak ale Rossi v minulosti koketoval s formulí 1. Ital v testech pro Ferrari dokonce atakoval časy Michaela Schumachera. V MotoGP ale zůstal, a na velkou výzvu za volantem se tak chystá až nyní ve čtyřiačtyřiceti letech.

Hrbolaté Brno

„Mým cílem je zlepšovat se, být stále rychlejší a už příští rok chci být na startu čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans, toho nejdůležitější závodu ze všech,“ prozradil. I když se Rossi plně soustředí na pokračování své kariéry, rád zavzpomíná i na to, jak dokázal bavit české motocyklové fanoušky.

„Je velká škoda, že Brno už není v kalendáři MotoGP. Jen v posledních letech tam byl velký problém s asfaltem, už byl totiž opravdu hrbolatý. Ale s novým povrchem by se tam MotoGP mohla vrátit a i s autem tam musí být zábava,“ dodal Rossi. Kdo ví, třeba se jednou populární „Doktor do Brna vrátí, ale tentokrát za volantem, nikoliv za řídítky.

Tagy: