Rodiče jí zemřeli v ohnivém pekle. Proč si Bůh bere ty nejlepší, smutní Barbara a žádá o pomoc

Na konci listopadu vypukl ve slovenském Prešově požár, který si vyžádal dva životy a poničil 12patrový panelový dům. V ohnivém pekle zahynuli manželé Bramuškovi, jejich děti nyní zveřejnily vyznání a prosbu. Informoval o tom web Plus Jeden Deň.

Manželé Zdenka a Tibor Bramuškovi se podle webu Plus Jeden Deň znali od dětství a všem byli vždy ochotní pomoct. „Moji zlatí, nejmilovanější, nejchápavější rodiče na světě. Byli jste pro mě největším vzorem lásky, tolerance a kompromisů. Odešli jste náhle a tragicky, ale hlavně spolu. Miluji vás nejvíc na světě,“ napsala podle slovenského webu krátce po pohřbu jejich dcera Barbara.

„Stále přemýšlím nad tím, proč si Bůh bere ty nejlepší a ty zlé tu nechává. Ale mám na to odpověď. Protože dnešní svět patří víceméně závistivým, bezcharakterním lidem, kteří si blízkých lidí kolem sebe neváží a chovají se k sobě jako hyeny. O to víc obdivuji své rodiče,“ uvedla dále Barbara.

Prosba o finanční pomoc

Sourozenci, kteří najednou přišli o oba rodiče, nedávno na Facebooku zveřejnili naléhavou prosbu o pomoc. Zřídili si transparentní účet a veřejnost prosí o finanční příspěvek. „Jakákoli finanční pomoc nám bohužel nevrátí zpět naše nejmilovanější, ale pomůže zmírnit naše další přežití. Vážíme si Vaší pomoci a budeme Vám vděční za každé euro,“ napsali Barbara s Patrikem.

K ničivému požáru došlo na konci listopadu. Oheň vzplál v osmém poschodí a rozšířil se až do vyšších pater 12poschoďového paneláku. Z bytu Bramuškových se ven podařilo dostat jen jejich synu Patrikovi. Záchranáři museli na místě evakuovat okolo 200 obyvatel ze 72 bytů. Dům byl několik dní neobyvatelný. Prešov po požáru vyhlásil mimořádnou situaci.

Tagy: