Ohnivé peklo na nigerijské dálnici: Po srážce s kamionem explodovala cisterna, uhořelo 48 lidí

Téměř padesát obětí si vyžádala dopravní nehoda v Nigérii, při níž se srazila cisterna převážející palivo s nákladním automobilem, který přepravoval desítky lidí i dobytek. Cisterna při nárazu explodovala, při rozsáhlém požáru uhořelo 48 lidí a uhynulo několik kusů dobytka, informuje web CNN.

K tragédii došlo v neděli v nigerijské oblasti Agaie. Nákladní automobil se srazil s cisternou na dálnici, upřesňuje CNN. Při neštěstí zahynulo nejméně 48 lidí a uhořelo také 50 kusů dobytka, jak uvedl generální ředitel agentury pro řízení mimořádných událostí Abdullahi Baba-Arab.

ČTĚTE TAKÉ: Čech zadržený v Chorvatsku po explozi, která zabila dítě, je doma. Výbuch stále halí tajemství

Podle stanice BBC rozsáhlý požár zasáhl i další vozidla. Baba-Arab dodal, že záchranáři museli pracovat na místě velmi dlouho, nejprve našli 30 těl, později však objevili dalších 18.

Lítost nad celou tragédií vyjádřil i guvernér Mohammed Bago, který následně vyzval obyvatele, aby byli opatrní a dodržovali pravidla silničního provozu.

Dopravní neštěstí v Nigérii jsou velmi častá, jelikož tam neexistuje účinná železniční infrastruktura, která by pomohla s přepravou nákladů, uvádí web Al Jazeera. K silničním nehodám dochází podle odborníků především kvůli bezohlednosti řidičů, špatnému stavu komunikací i vozidel.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Úmrtí matky s dcerou v Hostinném. Místní hovoří o otravě, první detaily zveřejnili i kriminalisté

Tagy:
požár Nigérie dopravní nehoda palivo výbuch cisterna dobytek nákladní automobil smrt a umírání katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události