Ohnivé peklo na jihu Filipín. Kvůli požáru trajektu zahynulo více než 30 lidí

Nejméně 31 lidí zahynulo na jihu Filipín kvůli požáru trajektu, na kterém bylo 250 lidí. Část obětí uhořela, zbytek se utopil. Informovala o tom agentura AP. Část cestujících se stále pohřešuje.

Mnoho ze zachráněných skočilo v panice z trajektu do moře a byli později vytaženi z vody pobřežní stráží, námořnictvem, dalším trajektem či místními rybáři. Záchranné práce i nadále pokračují, nejméně sedm pasažérů se stále pohřešuje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nové záběry z masakru na škole v USA: Policie proti mladé střelkyni bleskově zasáhla

Ohořelý trajekt byl odtažen k ostrovu Basilan a příslušníci pobřežní stráže v něm objevili 18 mrtvých těl. Plavidlo stále prohledávají. Zároveň podle guvernéra probíhá vyšetřování neštěstí.

Trajekt vyrazil z přístavu Zamboanga a směřoval do města Jolo v provincii Sulu. Asi v polovině cesty někdy kolem půlnoci místního času začal hořet. Nejméně 23 cestujících bylo zraněno a muselo být odvezeno do nemocnic.

Lodní nehody jsou na Filipínách, které tvoří více než sedm tisíc ostrovů, časté. Na vině jsou časté bouře, špatně udržované lodě, jejich přeplněnost i nedodržování bezpečnostních předpisů, a to zejména v odlehlých provinciích. Nejtragičtější civilní námořní katastrofa se odehrála v prosinci 1987. Tehdy se trajekt Doňa Paz střetl v Tablasské úžině východně od filipínského ostrova Mindoro s tankerem Victor a začal hořet. Zahynulo více než 4 300 lidí.

Tagy: