Okolnosti hromadné bitky v Brně: Čeští mladíci zřejmě chtěli Ukrajince pouze uklidnit

V centru Brna se odehrála hromadná bitka

Okolnosti kolem bitky v Brně

Češi, kteří se v noci na neděli v centru Brna porvali se skupinou ukrajinských mladíků, se do šarvátky dostali pravděpodobně náhodou. Naznačují to první poznatky z vyšetřování. Případem se zabývají jihomoravští policisté.

„V rámci řádného prošetření celé události policisté vyhodnocují zajištěné kamerové záznamy a vytěžují očité svědky,“ sdělil redakci CNN Prima NEWS mluvčí policie Petr Vala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na berlínských koupalištích se zase servali. Úřady na místa vysílají mobilní policejní stanice

Po několika dnech se zdá, že nešlo o pokračování konfliktu z poloviny letošního června, při němž v centru města skupinka výtržníků házela po Ukrajincích na zahrádce stoly a židle. Čtyři lidé tehdy skončili na policejní služebně.

S nevětší pravděpodobností se do sporu mezi ukrajinskými mladíky náhodně připletla parta, která se vracela z nočního tahu. Ta nejspíš chtěla hádku ukončit, jenže místo toho odstartovala hromadná potyčka.

Jindy rušná Husova ulice v centru Brna se během uplynulého víkendu proměnila v bitevní pole. V noci na neděli se přímo na silnici mezi tramvajovými pásy do sebe hlava nehlava pustily dvě party mladíků. Na jedné straně Češi, na druhé Ukrajinci.

Pěstní souboj nakonec neměl vítěze. Po několika minutách rozvášněný dav zklidnila přivolaná policie. Mladíci, nejspíš posilnění alkoholem, rychle zkrotli a snažili se tvářit, že se vlastně nic nestalo.

Nedaleko je noční klub a podobné „vyřizování účtů“ není v těchto místech ničím výjimečným. Horké hlavy tady hlavně v létě musí často chladit jak hlídky strážníků, tak i policie.

Tagy: