Lupič se zbraní v ruce přepadl čerpací stanici v Sokolově. Dopadli ho v tentýž den

Kriminalisté

Sokolovští kriminalisté zadrželi pachatele

Sokolovští kriminalisté zadrželi pachatele, který měl 25. prosince přepadnout benzinovou čerpací stanici v Sokolově a pod pohrůžkou zbraně požadoval vydání peněz. Muže policisté umístili do policejní cely, kde si počká na rozhodnutí soudu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí 2 až 10 let.

První svátek vánoční strávili sokolovští kriminalisté pátráním po maskovaném muži, který 25. prosince okradl benzinovou čerpací stanici v Sokolově. „Tamním pracovníkům navíc vyhrožoval namířenou krátkou střelnou zbraní. Z místa činu si odnesl několik tisíc korun,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Ještě tentýž večer policisté pachatele zadrželi a po jeho převezení na oddělení zahájili trestní stíhání. 31letého muže ze Sokolova obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

Kriminalisté během soboty podají státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. „Na rozhodnutí si obviněný muž prozatím počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let,“ dodala Týřová.

Tagy: