Olympijský vítěz vrátil ztraceného psa majitelům. Vodítko si udělal ze sluchátek

Rutinní tréninková vyjížďka na kole olympijského vítěze z Ria de Janeira Owaina Doulla se změnila v zajímavou příhodu. Velšský cyklista u silnice spatřil opuštěného psa a rozhodl se ho navrátit jeho majitelům. To se mu také úspěšně povedlo, ale musel si vypomoct sluchátky od mobilu.

Doull zpozoroval psa se jménem Bolt u města Whaley Bridge, které leží v anglickém hrabství Derbyshire. „Našel jsem ho u kraje silnice. Třásl se a vypadal poměrně ztraceně,“ popsal později cyklista deníku The Independent. Žádný páníček se v okolí nenacházel, a tak se Doul jezdící za stáj Ineos Grenadiers rozhodl zavolat na číslo, které měl pes uvedené na známce.

Jenže hovor nikdo na druhé straně nezvedal. „Navíc v této oblasti není moc dobrý signál,“ dodal držitel zlaté medaile z olympijských her 2016, kdy v brazilském Riu de Janeiru triumfoval na dráze ve stíhacím závodu.

Po neúspěšném telefonátu tedy zadal do mobilu adresu vyrytou na známce hned vedle telefonního čísla. „A bylo to jen kilometr do kopce,“ poznamenal Doull.

V Boltovi našel velmi poslušného společníka. Přesto se ale bál, aby pes během krátké cesty domů neutekl. Ovšem vodítko u sebe pochopitelně při tréninkové jízdě neměl, tudíž přišel s velmi zajímavou improvizací.

Vzal svá sluchátka od mobilu a přivázal je k obojku psa. Pak už jen nasedl na kolo a nalezený parťák po jeho boku zodpovědně běžel až k místu určení. Tam už si ho vyzvedl páníček James Harvey, konzultant chirurga, který se v Manchesteru specializuje na případy rakovinu prsu.

Doull na Twitteru uvedl, že Bolta dovezl domů „v jednom kuse“. „Díky Owaine. Bolt je vyčerpaný, ale šťastný, že mohl potkat nového kamaráda,“ zareagoval na tweet olympijského šampiona Harvey.

Tagy:
pes cyklistika Anglie olympiáda sport olympijský vítěz Owain Doull tréninková jízda