Do Varů dorazila další zahraniční hvězda. Filmovou novinku představí Karel Roden

Do Varů dorazila řada filmových fanoušků, kteří v pokladnách skupují lístky

Jak vypadal další den karlovarského festivalu?

Karlovarský festival si nenechala ujít další filmová hvězda. Do lázeňského města v neděli zavítal francouzsko-švýcarský herec a režisér Vincent Perez. Diváci si jej mohou pamatovat například z filmu Fanfán Tulipán, ve kterém zazářil po boku Penélope Cruzové. Do lázeňského města přijela také supermodelka Pavlína Pořízková, ta pobavila, když reportérku vyzvala, ať si sama zjistí, jakou značku šatů oblékla. Diváci se mohou těšit na filmovou novinku, kterou představí Karel Roden.

Letošní 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje čtvrtým dnem. Pro návštěvníky a filmové fanoušky je opět připraven bohatý program. Filmy se ve Varech promítají celkem v osmi sálech. V pondělí v nesoutěžní sekci Zvláštní uvedení nabídne dva české filmy. Debut režiséra Roberta Hloze Bod obnovy se zabývá existenciální otázkou, zda si lidstvo zaslouží druhou šanci. Druhým snímkem v této festivalové sekci je Hadí plyn režiséra Davida Jařaba, filmová odysea inspirovaná novelou Josepha Conrada Srdce temnoty.

V dalších sekcích vedle hlavní soutěže pořadatelé připomenou tvorbu japonského režiséra Jasuza Masumury a nezávislou íránskou kinematografii.

Poprvé se na 57. ročníku filmového festivalu Karlovy Vary představí návštěvníkům Kino Filmové nadace. Projekt připomene nejúspěšnější snímky natočené podle nadací oceněných scénářů. Z dalších akcí se mimo jiné uskuteční setkání s Actorsmap, na němž budou debatovat o herectví, castingu a sebeprezentaci Aňa Geislerová, Michaela Povolná, Kateřina Oujezdská a Marek Najbrt. Jaroslav Dušek, Ivan Franěk a Josef Formánek osobně představí film Dvě slova jako klíč. Karel Roden představí film Tancuj, Matyldo.

Na červený koberec dorazila řada hostů, a to včetně supermodelky Pavlíny Pořízkové. V rozhovoru pro Prima Ženy pobavila reportérku Karolínu Oehmovou, když ji vyzvala, ať si sama zjistí, jakou značku šatů oblékla. Na záběry se můžete podívat zde.

Hvězdnými hosty byli ve Varech také australský herec a režisér Russell Crowe a švédská herečka Alicia Vikanderová. Crowe představil ve Velkém sále hotelu Thermal snímek Master & Commander: Odvrácená strana světa, ve kterém ztvárnil hlavní roli. Vikanderová pak do Karlových Varů přivezla film Královnin gambit, který vypráví o poslední manželce britského krále Jindřicha VIII., Kateřině Parrové.

V sobotu do filmového města přicestoval s rodinou skotský herec Ewan McGregor, který večer převzal Cenu prezidenta festivalu a představil film Druhá šance. Na podiu ve Velkém sále hotelu Thermal s ním při představení snímku vystoupila i jeho dcera Clara, jež si s otcem v dramatické road movie zahrála. V odpoledních hodinách do Varů zavítal také premiér Petr Fiala (ODS). Svým fanouškům rozdal podpisy. U Grandhotelu Pupp ho přivítal Jiří Bartoška.

Letošní festival uvede 143 filmů. Pořadatelé vybírali zhruba z dvou tisíc snímků, což je o 400 více než loni. Festival do 8. července nabídne v hlavním programu 31 filmů.

Praktické informace

Tagy: