Vážná nehoda autobusu na Svitavsku. Dva lidé utrpěli středně těžká zranění

Při nehodě linkového autobusu na silnici I/43 mezi Březovou nad Svitavou a Hradcem nad Svitavou v sobotu dopoledne utrpělo 21 lidí zranění, z toho dva cestující středně těžké, ostatní byli zraněni lehce. V autobusu, který jel z Brna na Svitavy, cestovalo 45 lidí, řekla policejní mluvčí Andrea Muzikantová. Silnice byla podle hasičů v místě nehody neprůjezdná. Další nehody evidují záchranné složky i v jiných krajích.

Vážná dopravní nehoda se po 9. hodině stala na silnici č. 43 mezi Březovou nad Svitavou a Brněncem. „Autobus skončil v příkopu. Na místě byli středně těžce zranění,“ informoval reportér CNN Prima NEWS Martin Holek.

Silnice byla v místě nehody neprůjezdná. Hasiči původně informovali o třech vážně zraněných osobách, později upřesnili, že se jednalo o dvě osoby.

SLEDUJTE TAKÉ RADAR: V Česku řádí velmi silný vichr. Podívejte se, zda u vás platí výstraha

Na jihu Čech byl kvůli spadlému stromu přerušený provoz na železnici Ražice. Na severu Čech sněží a silně fouká, pro nákladní auta nad 3,5 tuny je od půlnoci uzavřená silnice první třídy 10 z Tanvaldu do Harrachova a dál do Polska. V Ústeckém kraji havaroval jeden kamion na D8, dočasně uzavřená byla kvůli čerstvě napadenému sněhu silnice 223 v obcích Výsluní a Kryštofovy Hamry na Chomutovsku.

Kvůli silnému nočnímu větru bylo v sobotu ráno bez elektřiny zhruba 2 500 zákazníků firmy ČEZ. Nejvíce poruch měla společnost hlášeno na východě Čech a v Moravskoslezském kraji, uvedla mluvčí energetické skupiny ČEZ Soňa Holingerová. Dalších zhruba zhruba 4 400 odběratelů bez proudu evidovala k sobotnímu ránu energetická společnost EG.D.

Pozn.: Rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Vítr.

Tagy: