Opilého známého napadli a okradli o tisíce. Soud poslal zkušené recidivisty zpět za mříže

Devět a jedenáct let vězení. Takové tresty v pátek rozdal Krajský soud v Ústí nad Labem dvěma zkušeným recidivistům. Ti měli podle rozsudku loni v Mostě surově přepadnout opilého muže a ukrást mu peníze. Oba odsouzení se ale cítí nevinní.

Štefan H. a Ivan K. měli přímo na ulici přepadnout svého známého. „Chvíli světlo svítilo, nesvítilo, a jak to zrovna zhaslo, tak mě přepadli,“ uvedla oběť. „S cílem přisvojit si finanční prostředky fyzicky napadli poškozeného, kdy jej srazili na zem, přesně nezjištěným předmětem ho udeřili do oblasti pravého ramene, bili jej a kopali do oblasti celého těla,“ popsala státní zástupkyně Barbora Jorová.

Vážně zraněnému muži z kapsy u kalhot podle obžaloby ukradli peněženku s 12 tisíci korun. Z nedalekého bankomatu pak jeden z nich měl z karet vybrat další peníze. „Měl kávovou mikinu a viděla jsem ho jít směrem dolů, kde byl napadený ten pán,“ doplnila svědkyně.

ČTĚTE TAKÉ: Gang výrostků v Jablonci terorizuje místní, létají pěsti i kopance. Rodiče přešli do „útoku“

U soudu svou vinu oba odmítli. Jeden z nich dokonce tvrdil, že napadený muž ležel opilý na zemi. „Přistoupil jsem k němu, táhlo to z něj a spal. Dal jsem mu facku, aby se probral, když se probral, šel jsem hned pryč,” řekl u soudu obžalovaný Štefan H. „Využívám svého práva a vypovídat nebudu,“ uvedl Ivan K., druhý obviněný.

Ve vězení jsou přitom oba jako doma, Ivan K. byl už 16krát soudně trestaný, Štefan H. jako speciální recidivista dokonce 17krát. Nakonec si vyslechli rozsudky devět a jedenáct let. „Soud vyhověl návrhu státního zástupce a uložil trest ve výměře, jaký byl státním zástupcem navrhován. Takže s tresty jsem spokojená,“ doplnila Jorová.

Rozsudek není pravomocný, oba obžalovaní se proti němu na místě odvolali.

Tagy: