Opilý cyklista málem spadl pod kola kamionu, ukazuje video. Pak překvapil policisty

Cyklista srazil chodce. (Ilustrační foto)

Opilý cyklista málem spadl pod kola kamionu

Starší cyklista vyrazil v Pardubicích do provozu značně posilněn alkoholem. Při své vrávoravé jízdě zavadil o nákladní auto a chybělo jen málo k tomu, aby skončil pod jeho koly. Manévr zaznamenala kamera policejního auta. Muž vyvázl jen s lehčími zraněními.

„V Pražské ulici ve směru od Starých Čívic do centra Pardubic předjížděl muž zprava pomalu jedoucí nákladní vozidlo s přívěsem, nedbal zvýšené opatrnosti a najel do bezprostřední blízkosti zadní pravé části nosiče kontejnerů a pravděpodobně levým madlem řídítek jízdního kola zachytil o blatník přívěsu a upadl na vozovku,“ popsala událost policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda na Znojemsku: Jeden mrtvý a čtyři zranění po srážce kamionu s dodávkou

Policisté jeli v koloně za náklaďákem, a střet tak viděli v přímém přenosu. Pomohli muži na nohy, zkontrolovali jeho stav a vyzvali ho k provedení dechové zkoušky na přítomnost alkoholu.

„Jménem zákona to přijímám a foukám,“ odvětil policistům 51letý opilý muž. Nadýchal 2,9 promile alkoholu.

„Jsem schopnej vůbec jet na kole?“ položil si cyklista řečnickou otázku. Odpovědí mu byl postup policejní hlídky. Ta ho převezla do pardubické nemocnice na vyšetření a poté na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. U výslechu později uvedl, že vypil několik piv, které prokládal rumem. Jaké množství, to už si nevybavoval. Hrozí mu pokuta až do výše 50 tisíc korun.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tragédie v chatové oblasti na Slovensku: Mladík se zabil pádem z okna, roli zřejmě hrál alkohol

Tagy:
alkohol policie přívěs Pardubice dopravní nehoda kamion cyklista nákladní automobil trestná činnost, právo a spravedlnost katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda