Opilý mladík si natočil vlastní dopravní nehodu. Neměl řidičák a auto si jen půjčil

Opilý mladík si natočil vlastní nehodu.

Opilec za volantem natočil vlastní nehodu

Dopravní nehodu v Nové Pace, kterou mladík způsobil, si sám natočil na telefon, záznam pak předal policistům. Později ale činu litoval. Jak se ukázalo, byl v tu chvíli pod vlivem alkoholu. Přivolaní policisté navíc zjistili, že nemá řidičský průkaz a auto ani není jeho, jak zaznělo v Krimi zprávách na CNN Prima NEWS.

Mladík usedl za volant a začal svou jízdu natáčet na mobilní telefon. To, co způsobil, ale určitě sám nečekal. „Na základě oznámení se novopačtí policisté vydali do ulice Tyršova, kde mělo dojít k dopravní nehodě automobilu a řidič měl z místa nehody odjet,“ uvedla tisková mluvčí policie královéhradeckého kraje Eliška Majerová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Gangy vykradačů aut ze zahraničí terorizují Prahu. Technologií ruší signál při zamykání

Policisté auto našli asi 50 metrů od inkriminovaného místa a v nedalekém baru nalezli i majitele auta. Ten ale svůj vůz v době nehody neřídil. Hlídku ihned odkázal na kamaráda, kterému auto půjčil, a pravý viník nic nezapíral.

Překvapeným policistům dokonce sám předal mobilní telefon s videem, které během své jízdy natočil. Strážci zákona zjistili, že mladík nevlastní žádný řidičský průkaz. Vyzvali ho také, aby se podrobil testu, zda před jízdou nepil alkohol. Osmnáctiletého řidiče policisté vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla pozitivní, při prvním měření muž nadýchal 1,44 promile alkoholu. Podruhé přístroj naměřil hodnotu jedna a půl promile alkoholu v dechu,“ popsala Majerová.

Mladíkovi, který nehodu způsobil, teď za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až tři roky za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Stejný trest ale hrozí i majiteli auta, který mu své vozidlo zapůjčil, ten je podezřelý ze stejného trestného činu ve formě účastenství jako pomocník.

Tagy: