Opilý řidič na Trutnovsku ujížděl policistům. Jel rychlostí 30 kilometrů za hodinu

řidič

Neobvyklá honička

Policejní hlídka na Trutnovsku dopadla opilého řidiče, který se jí snažil ujet. Rozhodně se ale nedá říct, že by šlo o nějakého závodníka. Zmatený muž jel rychlostí mezi 15 až 30 kilometry za hodinu.

Mělo jít o běžnou silniční kontrolu. Policejní hlídka vyzvala řidiče osobního auta, aby zastavil. „Zpočátku se zdálo, že řidič na výzvu zareagoval, protože přibrzdil a se zapnutým pravým blinkrem najížděl ke krajnici. Úmysl zastavit si ale nakonec rozmyslel,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Muž zničehonic začal ujíždět. K velkému překvapení policistů ale nešlápl prudce na plyn. S trochou nadsázky by se dalo říct, že zařadil hlemýždí rychlost. Když vjel na kruhový objezd, dokola ho objel hned několikrát. Poté, co podezřelý šofér ujel zhruba půl kilometru, nakonec zastavil.

„Muž policistům ujížděl rychlostí přibližně 15 až 30 km za hodinu,“ sdělila mluvčí Kormošová. Po dechové zkoušce se ukázalo, že byl řidič pod vlivem alkoholu. Nadýchal přes 1,7 promile. „Uvedl, že je na cestě z Anglie a že během jízdy vypil pět dvanáctek,“ doplnila Kormošová.

Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykových látek teď řidiči hrozí až rok za mřížemi, zákaz řízení a navíc i tučná pokuta.

Tagy: