Opilý řidič sjel ze silnice na chodník, v jízdě pokračoval. Vedle něj seděla jeho dcera

Zlín

Opilý řidič na schodech

Policisté na Zlínsku zadrželi výrazně opilého řidiče, který nejdříve sjel ze silnice na chodník a poté se zase vrátil na vozovku. 48letý muž nadýchal téměř tři promile alkoholu. Navíc na sedadlo spolujezdce nechal posadit svou nezletilou dceru.

Na kamerových záběrech je vidět, jak osobní vůz sjel ze silnice ke schodišti na chodník, tedy do míst, kde auto rozhodně nemá co dělat. Po krátkém zaváhání se řidič rozhodl, že autem sjede ze čtyř schodů. Ve své jízdě poté pokračoval. Přes trávník a obrubníky se dostal znovu až na silnici.

Vše se odehrálo v sedm večer u zlínské zoo hned vedle služebny městské policie. Odtamtud zrovna vycházel jeden ze strážníků.

„Kolega zalarmoval strážníky ve službě a pak vyjel za vozidlem. Přivolaná hlídka zjistila, že jde o 48letého muže z blízké obce, který sem údajně přijel vyzvednout svého syna,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Z chování řidiče bylo podle strážníků zřejmé, že s ním nebylo něco v pořádku. Na místo mezitím dorazili i státní policisté. „Dechová zkouška u řidiče ukázala neuvěřitelnou hodnotu 2,81 promile alkoholu. Řidič se nám přiznal, že před jízdou požil alkohol,“ potvrdila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Řidič podle strážníků upřesnil, že údajně vypil dvě piva a panáka vodky. „Nejvíce šokující na celé události je skutečnost, že společně s podnapilým řidičem se ve vozidle nacházela i jeho nezletilá dcera,“ dodal Pavel Janík.

Opilý řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tříleté vězení.

Tagy: