Opilý řidič srazil matku s dcerou na Sokolovsku. Žena zemřela, lidé na pohřbu neskrývali zlobu

Rodina a známí se naposledy rozloučili s ženou, kterou při jízdě na kole srazil opilý řidič.

Opilý šofér

Rodina a známí se v pátek naposledy rozloučili s ženou, kterou společně s její devítiletou dcerou srazil opilý řidič na Sokolovsku. Cyklistka střet s osobním autem nepřežila, zraněné dítě převezli záchranáři do nemocnice. Opilého šoféra, který tvrdil, že auto v době nehody řídil někdo jiný, policisté obvinili.

Žena se vracela se svou dcerkou z cyklovýletu. Domů už ale nedojela. Poslední červencový den se pro celou rodinu proměnil v noční můru. Na silnici mezi Svatavou a Lomnicí na Sokolovsku totiž osmatřicetiletou ženu s její osmiletou dcerou srazil opilý šofér. Žena na místě zemřela, holčička měla více štěstí a přežila.

ČTĚTE TAKÉ: Na Slapech se potopila loď. Záchranáři vyprostili dva podchlazené lidi a psa

V sokolovském klášterním kostele sv. Antonína Paduánského se v pátek konal pohřeb. Účastnily se ho známí i zlomená rodina. „Je to strašná tragédie, byla to maminka od dvou dětí, je mi hrozně líto její rodiny,“ řekla CNN Prima NEWS žena, která se pohřbu účastnila.

„Dnešek se vůbec nemusel stát, kdyby nebylo jedné ožralé sv*ině. Ta způsobila toto neštěstí. Doufám, že on také zažije něco pořádného,“ dodal další. Na podporu pozůstalých vznikla veřejná sbírka. Lidé z celého Česka rodině poslali už více, než milion korun.

Šoféra, který nehodu způsobil, už policisté obvinili. „Kriminalisté zahájili trestní stíhání 32letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykových látek,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Jakub Kopřiva. V případě prokázání viny může skončit až na několik let za mřížemi.

MOHLI JSTE EPŘEHLÉDNOUT: Čtyři lidé byli zraněni při dopravní nehodě v pražských Řepích. Okolnosti vyšetřuje policie

Tagy:
cyklistika nemocnice dopravní nehoda pohřeb Česko trestná činnost okres Sokolov trestná činnost, právo a spravedlnost nehody a mimořádné události silniční nehoda