Opilý taxikář Miroslav naboural v protisměru několik aut. Za bezohlednost zaplatil životem

V pátek večer došlo na sídlišti v Popradě k hromadné dopravní nehodě. Podle dosavadních zjištění slovenských policistů ji zavinil 54letý taxikář Miroslav, který řídil pod vlivem alkoholu. Muž byl převezen do nemocnice, za svou bezohlednou jízdu nakonec zaplatil životem.

K hromadné nehodě došlo v pátek večer. „Čtyřiapadesátiletý muž z Popradu řídil ve volném čase vozidlo taxislužby. Při výjezdu z kruhového objezdu přejel do protisměru a narazil do prvního auta a dopravní značky,“ uvedli policisté na svém facebookovém profilu.

Šofér taxíku na chvíli zastavil, po několika minutách se ale opět rozjel. „Pokračoval v jízdě několik metrů a opět přejel do protisměru a narazil do druhého auta. To se pak odrazilo do zaparkovaného vozidla, které následně narazilo do jiného zaparkovaného auta,“ popsali průběh dopravní nehody strážci zákona.

Policisté ihned po svém příjezdu podrobili všechny řidiče dechové zkoušce. „U řidiče taxislužby byl test pozitivní s hodnotou 0,90 mg/l. U ostatních byla dechová zkouška negativní,“ informovali.

Začalo mu selhávat srdce

Záchranáři převezli taxikáře do nemocnice k ošetření. Zde lékaři zjistili, že utrpěl vážná zranění, a tak se ho rozhodli hospitalizovat. „Taxikář v noci zemřel na následky zranění,“ informoval web Nový čas policejní mluvčí Daniel Džobaník.

Podle zjištění webu utrpěl Miroslav při nehodě otřes mozku a měl zlomená žebra. „V krvi mu naměřili skoro 2,7 promile alkoholu. Na centrálním příjmu s lékaři ještě komunikoval, ale po vyšetřeních mu začalo selhávat srdce. Lékařům se ho nepodařilo oživit,“ uvedl zdroj z nemocnice.

Přesnou příčinu smrti odhalí až následná pitva. „Další dvě osoby utrpěly při nehodě lehčí zranění. Policie zahájila trestní stíhání pro trestný čin usmrcení z nedbalosti a trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřeli policisté.

Tagy: